Ostreľovanie centra miliónového Donecka – aký to má vojenský zmysel ? Americké delá 777 M v akcii…

30. mája 2022, nshv, Nezaradené

Chcel som dnes písať o zastúpení amerických filmových ohlupovákov v ponuke televízií, ktoré sa cez káblovky dostávajú do slovenských domácností. Pred chvíľou som sa však dozvedel, že centrum miliónového Donecka bolo ostreľované OS UA, ktoré ustupujúc z Donbasu chcú asi po sebe zanechať nezmazateľnú stopu. Zanechali: 6 mŕtvych a 14 ranených, mnohí z nich vo vážnom stave. Medzi mŕtvymi je aj 13-ročný žiak miestneho klasického gymnázia, ktoré bolo epicentrom ostreľovania. Mnoho zranených je v kritickom stave.

Neviem, či na túto streľbu odpovedia OS DNR alebo RF ostreľovaním kijevského Majdanu, alebo iných častí centra Kijeva. Dúfam, že nie. Lebo odplácať zlo zlom sa nevypláca.

OS Ukrajiny dostali na Donbas už nové americké ťažké kanóny s ďalekým doletom a veľkým kalibrom. Dúfam, že to ostreľovanie nebolo spôsobené nimi. Kanóny sú to vraj samonavádzané cez GPS a majú presný dostrel. Neverím, že by ich vojaci zastreľovali na pokojné mestské centrum. Neverím, že to tí vojaci urobili schválne. Jednoducho neverím. Som naivný ?