Zelenskij chce budovať najmodernejší a najsilnejší štát v Európe za cudzie peniaze

5. júla 2022, nshv, Nezaradené

Zelenskij požaduje okamžité dodávky peňazí na Ukrajinu. Chce od USA a EU maličkosť – 750 miliárd dolárov ! Z nich si potom vraj Ukrajinci vybudujú svoj najmodernejší, najsilnejší a najbohatší európsky štát.

Rekonštrukciu Ukrajiny Západ financuje už dnes. Každý mesiac posiela na Ukrajinu vojenské dodávky v hodnote 4,5-5 miliárd dolárov. To je 60 miliárd dolárov ročne. V hmotnom vyjadrení už Ukrajina dostala vojenské dodávky s hmotnosťou 30 tisíc ton zbraní a munície.

Myslíte si, že dobráci na Západe vynakladajú tieto gigantické peniaze iba z čistej lásky k úbohým trpiacim Ukrajincom ? Ale sa prikláňate skôr k názoru, že tieto obrovské peniaze Ukrajina neskôr vráti aj s úrokmi v podobe pozemkov, zdrojov potravín, surovín, v podobe kompletného odovzdania ekonomiky Ukrajiny Západu ? Alebo sa nazdáte, že sa Západu tieto investície bohato vrátia benefitmi plynúcimi zo zničenia ruského štátu a prisvojenia si jeho ohromných prírodných, vecných a ľudských zdrojov ?

Zelenskij chce od Západu peniaze čo najskôr, pretože sa obáva „krutej zimy“. Niektorí analytici však dodávajú, že sa obáva skôr toho, či v zime už nebude v Kijeve celkom iná vláda, než je tá jeho. Ja by som až takto nekonšpiroval. Veď,-ako hovorí pekné príslovie „time is money“- alebo povedané po našom: „kto rýchlo dáva, dvakrát dáva !“ No a dvakrát 750 miliárd – to je už pekných 1 a pol bilióna. Keby to dali nám Slovákom, postavíme za to nie jedny ale aspoň päť Tatier. Matier i Fatier…