Štyri klebety z USA

12. augusta 2022, nshv, Nezaradené

The Wall Street Journal /WSJ/ klebetí o tom, že by odrasteného J.Bidena mohla nahradiť vo funkcii americkej prezidentky „mladica“ Nancy Pelosiová. Len tak ďalej. Ako v ZSSR: po starom Brežnevovi starý Andropov, po ňom starý Černenko, a potom už len Gorbačov a koniec-….

USA a UK nestačia Ukrajincom dodávať Himarsy takým tempom, akým ich Rusi rozbíjajú. UK sľúbila pre UA 4 Himarsy,-ale čože to je, keď UA podľa jej GŠ potrebuje 400. A navyše -USA nedodá UA strely s doletom nad 300 km. V USA vedia. že by to znamenlo zničenie Zaporož.atóm.elektrárne, Krymského mosta a úder RF na centrum velenia UA – na americkej pôde.

USA /zase WSJ/ tárajú o tom, že oblasti RF, obývané všade viac ako z 2/3 etnickými Rusmi sú „ruskými kolóniami“. Najmä tie na Sibíri. A najmä tie s najväčším nerastným bohatstvom. Čím je to bohatstvo pre USA a UK lákavejšie, tým by ho radšej anglo-americkí kolonialisti oslobodiť z „ruského kolonializmu“.

UA stratila na Rusmi obsadených územiach nerastné suroviny za viac ako 12,4 trilionov USD /Washington Post/. Alebo inak povedané 67% nálezísk cenných surovín. Uhlia /63%/, kovov /42%/, ropy /11%/, plynu…a dnes aj tak prepotrebného lítia. A Západ stratil vyše 10 mil. ha ornej pôdy, patriacej západným agropodnikateľom.

Takže tak. Na každom „šprochu“ pravdy trochu.