České strašidlo Slovákov nevystraší

19. augusta 2022, nshv, Nezaradené

Nie, nejde o vzhľad pani ministerky obrany Českej republiky Jany Černochovej. Aj keď by aj na túto tému bolo o čom písať. Ide o vyhlásenie českej ministerky, ktoré poskytla pri stretnutí s poľských ministrom obrany a rusofóbie. Černochová hovorila aj o nás Slovákoch. Vraj ak my, teda údajne demokratické štáty nezastavíme Putina, onedlho ho budeme mať v Pobaltí, Poľsku a vraj aj na Slovensku.

Černochová zabudla povedať, že „demokratické krajiny“ robia všetko preto, aby sa RF cítila aktivitou Západu a najmä NATO ohrozená a aby, ak Moskva nechce mať na svojom predmestí rakety namierené na Kyjev, urobila všetky potrebné vojensko-technické obranné opatrenia. Černochová však najmä strašila „zlými Rusmi“. Tými Rusmi, vďaka ktorým má dnes na kedysi nemeckej tretine svojho územia etnicky vyčistené české Sudety. Černochová,-straš si doma v PŘAHE, -nie u nás na Slovensku. České geopolitické poučky už na Slovensku 30 rokov neplatia. Slováci na rozdiel od Čechov a Poliakov nie sú chorobne rusofóbny národ. Väčšina Slovákov má k Rusom, Rusku a najmä k ruskej kultúre a tradíciám pozitívny vzťah. Na rozdiel od Čechov. Dokazujú to o.i. dokonca aj pro-americky upravované prieskumy Globsecu.

Slováci sa českým strašidlom Černochovou zastrašiť nedajú. Možno iba zopár z nich – napríklad „minister“na odchode z politiky pán Naď. A zopár mediálnych propagandistov a pro-amerických trolov. Prípadne kariéristických politikov, čo pri zaliečaní sa ohradenej ambasáde urobia všetko, len aby sa istému pánovi ambasadorovi zapáčili. Černochová-ty si len pekne straš udatný český národ. A nás na Slovensku nechaj na pokoji.

My sa Rusov nebojíme ! My sa s nimi nejako dohodneme…