Založ si blog

Kvietik mieri na slobodu-Kvietik sa /zatiaľ/ nepoddal.

Finančník Ing. Martin Kvietik, je už vyše roka vo väzení, v sprísnenej izolácii, v tzv. kolúznej väzbe. Vyše roka čaká, kedy sa jeho status obvineného zmení buď na status obžalovaného alebo bude zbavený obvinenia a prepustený na slobodu. Prečo je to tak ? Prečo Ing. Kvietik bez súdu strávil rok vo väzení – prečo mu odstrihli rok z najkrajších častí jeho života ? Prečo musí trpieť profesionálnou degradáciou, pošpinením povesti, izoláciou od rodiny a od svojej profesie ?

Nazdám sa, že je to preto LEBO ŠPECIÁLNA PROKURATÚRA, lebo Lipšic a jeho prokurátoríkovia. Nemôžem si pomôcť, ale mám dojem, že týmto ľuďom takéto de facto mučenie akoby robilo radosť. Akoby im robilo radosť ponižovať ľudí,- či už napokon vinných alebo nevinných. Akoby ich bavilo takouto tortúrou meniť slabšie povahy na udavačov, na tzv. kajúcnikov, na chudákov, čo sa napokon zlomia a začnú vypovedať čokoľvek proti komukoľvek,-podľa želania „elitných“ vyšetrovateľov.

Nie všetci sa v kolúznej väzbe zlomia. Ing.Kvietikovi slúži ku cti, že patrí medzi nich. Že sa nepoddal nátlaku a trvá na svojom. Bez ohľadu na to, ako to napokon s jeho obvinením dopadne, správa sa Ing. Kvietik chlapsky. Asi v ňom zafungovali mužné kvietikovské gény. – Napokon, veď sa povráva, že jedným z dôvodov, prečo „to slovo padlo“ práve na neho, je aj jeho priezvisko. A krátka ale pozoruhodná vlastenecká politická kariéra Štefana Kvietika.

Kvietik je sťaby mučeník viery. Viery, založenej na svojej nevine. To mu iste pomáha. Neviem, či je Ing.Kvietik nevinný alebo nie. Ale správa sa zatiaľ ako statočný človek. Nemôžem si pomôcť, ale to blížiace sa prepustenie na slobodu mu doprajem.

-Hoci čert nikdy nespí a je možné, že už niekoľko ľudí aj v tejto chvíli špekuluje nad tým, ako mu pobyt na slobode čo najviac skrátiť. A „osladiť“. – Nuž, všakovakí ľudia sú na tomto svete.

Administrátor slobody slova

26.08.2022

Slobodu slova a tlače nám zaručuje ústava. Teoreticky. Prakticky nám ju povoľuje, zakazuje, ruší, maže pán administrátor. Pravdu nám povoľuje, odníma, maže a ruší administrátor Pravdy. Človek, ktorý robí, čo musí. Lebo chce čo musí. A musí to čo môže. Administrátor je ako kat. Ke´d ho potrebujú, zavolajú mu dohovorené heslo. On sa slušne oblečie a príde na [...]

Niekomu nadávať je dovolené, inému nie ?

23.08.2022

Pán Krupa môže veselo nadávať na ľudí, ktorých nepozná, od ktorých nikdy nič nečítal a ani nepočul na vlastné uši. Keď mu bloger odvetil vice versa rovnakým štýlom, bol jeho -už druhý blog, stiahnutý z titulky. V poriadku, poskytovateľ má na to právo. Na jazyku však zostáva horkosť. Zjavne platí,- čo je dovolené bohovi, nie je dovolené volovi. A pán Krupa bude [...]

Vrahyňa D.Duginovej odhalená ?

22.08.2022

Ruská FSB /podľa agentúry Reuters/ identifikovala pravdepodobného vraha D.Duginovej, dcéry ruského profesora filozofie Dugina. Vrahyňou je príslušníčka ukrajinskej tajnej služby SBU, Natália Pavlovna Vovková, nar. 1979 Táto osoba prišla do RF 23. júla ako utečenkyňa z Ukrajiony. Pricestovala do Moskvy aj so svojou neplnoletou dcérou. Prenajala si byt v tom istom dome, v ktorom [...]

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

nshv

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 270465x
Priemerná čítanosť článkov: 3920x

Autor blogu

Kategórie