Založ si blog

Veselý život slovenský

Slovákom je hej. Čaputová opäť rokovala so Zelenským. Rada pre rozpočtovú zodpovednosť prognózuje tohtoročnú infláciu na takmer 11% a budúcoročnú na takmer 13%. Najmä preto, že má ďalej „raketovo“ rásť cena plynu a následne aj kúrenia a výrobkov, kde sú náklady na plyn rozhodujúcou položkou. Prehrali sme futbal s Kazachstanom. Dvakrát za sebou. Sagan obsadil na pretekoch vo Švajčiarsku 125 miesto. Noví „saganovia“, ktorí by ho nahradili akosi nie sú. Peniaze na šport akosi nie sú. Naťahovačky a vyhováračky okolo platov učiteľov pokračujú. Matovič však už prehodnotil svoje rozhodnutie zúčastniť sa osobne na demonštrácii nespokojných učiteľov pred NRSR. Zdravotné sestry požadujú zvýšenie platov. Chcú sa priblížiť platom v susedných štátoch. Nie v Rakúsku, ale aspoň v Maďarsku, Česku a Poľsku. Zatiaľ sa darí približovať ich platy aspoň k jednému susedovi – Ukrajine. Čurilla s Ďurkom sú rozhorčení. Dostali za pár dní v base „smiešne bolestné“. Občania, ktorých bez obžaloby držali v base Čurilla s Ďurkom viac ako rok, ešte o „bolestné“ ani nepožiadali. Slovákom je hej. Heger si išiel do Berlína pozrieť múzeum berlínskeho múra. Policajti si chcú premaľovať autá na banderovské farby. Vraj aj tak im mnohí nadávajú do fašistov-tak čo už. Prelepenie tisícov aut vraj nebude nič stáť. Myslí si to policajný prezident Hamran. Minister financií Matovič si to nemyslí. Potom, čo Honz opustil lišpicovský koráb dnešnej vládnej koalície a našiel si suché miestečko u Žilinku, uteká z Matovičovej lode, zdá sa, aj ďalší chlapík, ktorý vo svojich nozdrách už čosi zavetril. – Je to pán poslanec Krupa. Vládny prétorián. Doteraz gardový bojovník za túto vládu. A spolu s ním podľa Gyimesiho asi 5-6 ďalších poslancov. Vraj smerujú ku liberálom /SaS, Zaludi, PS ?/. Slovákom je hej. Korčok kritizoval predsedu zahraničného výboru parlamentu Kéryho za to, že slabo bojuje za členstvo Ukrajiny v EU. Ani Korčok a ani Kéry si nevšímajú, ako OS UA za pomoci amerických ďalekonosných kanónov M777 ostreľujú centrum dvojmiliónového Donecka, trhoviská, pôrodnice, obytné paneláky, vodo-a elektrostanice .Nevšímajú si mŕtve ženy a deti.Vládni poslanci Droba, Stanček a Žiak sa pobili v tchajwanskom parlamente. Komisie určené vládou posudzujú spôsobilosti kandidátov vybraných ľuďmi okolo vlády na funkciu riaditeľa de facto vládneho RTVS. Gauleiter súčasnej vlády v oblasti kultúry Marián Čekovský má veci pevne v rukách. Poslanci NRSR vďaka vládnej väčšine onedlho opäť zvolia na čelo RTVS niektorého z vybraných vládnych miništrantov.

Na Slovensku ide všetko ako vo veselohre. Od desiatich k piatim. Čaputová bojuje za Ukrajinu, Heger prosí Nemecko o príspevok na plyn. Korčok nie je spokojný s Kérym. Futbalisti prehrávajú. Učitelia a zdravotníci chudobnejú. Opozícia rozbehla dobre utajovanú petíciu za referendum. A my všetci sa už teraz smejeme na tom ako budeme v zime mrznúť a hladovať. Slovákom je hej. Žijú si svoj veselý život slovenský.

Administrátor slobody slova

26.08.2022

Slobodu slova a tlače nám zaručuje ústava. Teoreticky. Prakticky nám ju povoľuje, zakazuje, ruší, maže pán administrátor. Pravdu nám povoľuje, odníma, maže a ruší administrátor Pravdy. Človek, ktorý robí, čo musí. Lebo chce čo musí. A musí to čo môže. Administrátor je ako kat. Ke´d ho potrebujú, zavolajú mu dohovorené heslo. On sa slušne oblečie a príde na [...]

Niekomu nadávať je dovolené, inému nie ?

23.08.2022

Pán Krupa môže veselo nadávať na ľudí, ktorých nepozná, od ktorých nikdy nič nečítal a ani nepočul na vlastné uši. Keď mu bloger odvetil vice versa rovnakým štýlom, bol jeho -už druhý blog, stiahnutý z titulky. V poriadku, poskytovateľ má na to právo. Na jazyku však zostáva horkosť. Zjavne platí,- čo je dovolené bohovi, nie je dovolené volovi. A pán Krupa bude [...]

Vrahyňa D.Duginovej odhalená ?

22.08.2022

Ruská FSB /podľa agentúry Reuters/ identifikovala pravdepodobného vraha D.Duginovej, dcéry ruského profesora filozofie Dugina. Vrahyňou je príslušníčka ukrajinskej tajnej služby SBU, Natália Pavlovna Vovková, nar. 1979 Táto osoba prišla do RF 23. júla ako utečenkyňa z Ukrajiony. Pricestovala do Moskvy aj so svojou neplnoletou dcérou. Prenajala si byt v tom istom dome, v ktorom [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

nshv

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 270995x
Priemerná čítanosť článkov: 3927x

Autor blogu

Kategórie