Založ si blog

„Szép volt, fiúk“ – Maďari nakopali Angličanov aj za nás

ANGLIČANIA BOJUJÚ PROTI RASIZMU VYPÍSKANÍM HYMNY INÉHO ŠTÁTU

Nie som Maďar, ale ako Bratislavčan čosi z maďarčiny viem. Viem, že skandovaním „Szép volt, fiúk“ – Pekné to bolo, chlapci – Maďari ďakujú svojim športovcom za úspech. Včerajšie víťazstvo 4:0 nad povýšeneckými rasistickými Angličanmi bolo však nielen víťazstvom Maďarov, ale aj Východoeurópanov a teda aj Slovákov. Včera Východná Európa a teda aj my porazila anglický nafúkanosť, aroganciu. neo-imperiálne sklony. Včera dostali Angličania od Východoeurópanov po zobáku.

Maďari odmietli podľa príkazu Angličanov kľačať na počesť čohosi, čo bola a je výsostne anglosaská záležitosť. Angličania ich preto vyhlásili za rasistov a nimi ovládaná UEFA Maďarov potrestala. Keď to maďarské deti odmenili piskotom, vyhlásili Angličania, že Maďari sú barbarskí rasisti už od malička a že majú rasizmus v génoch. Angličania neboli schopní športovej konfrontácie s dospelými Maďarmi a tak sa „odbavili“ v médiách a na maďarských deťoch. Včera sa maďarskí vitézi za to Angličanom pomstili. Angličania vypískali maďarskú hymnu /ako na to zareaguje UEFA ?/, Maďari /boli ich na anglickom štadione tisíce/ však nie. Maďarskí vitézi si svoju pomstu nechali na trávnik. A vo férovom súboji muža proti mužovi zdrvujúco zvíťazili.

Maďari nehrajú oveľa lepší futbal, ako ho hrali pred 10 rokmi. Čo sa teda zmenilo ? Prečo zrazu Maďari vyhrávajú – a to nad tými, ktorí sa ich snažili najprv vykorisťovať, potom karhať a nakoniec potupiť ? Nuž preto, lebo Maďari včera všetci do jedného totálne sústredene behali a zaskakovali jeden za druhého. Ale tiež preto, lebo maďarskí futbalisti majú zvláštnu schopnosť stelesniť ducha národa vtedy, keď sa mu ubližuje. Vtedy tento duch vstáva na odpor. Tak to bolo okolo roku 1956 a tak je to aj dnes. Vtedy i dnes ukázali Maďari Európe a svetu, že nie sú odpad, -ako si to veľmoci mysleli a myslia. Maďari sa vtedy i dnes opierali o vládu, ktorá sa usilovala o maďarskú suverenitu, a pestovala medzi mládežou národné cítenie. Takáto vláda ich oduševňovala a inšpirovala k víťazstvám, ktoré by čisto zo športového hľadiska nedosiahli. Maďari včera v Anglicku vyhrali. Nielen preto, že hrali výnimočne dobre, ale aj preto, že mali za sebou vlastenecky orientovanú vládu a oduševnený národ. Preto, že reprezentovali krajinu, ktorá nechce byť kolóniou NATO či EU, ale samostatná štát.

Naši futbalisti nemajú za sebou vlastenecky prebudený národ. Majú iba slabú, servilnú vládu, ktorá nie je vládou suverenneho štátu, ale skôr akousi koloniálnou samosprávou. Preto naši futbalisti prehrávajú-dokonca aj s akýmsi Kazachstanom. Preto sme opustili pozície v vodnom slalome, v tenise, v podstate aj v hokeji a samozrejme teraz vo futbale. Pod slabou vládou sa vyhrávať na medzinárodnom poli nedá. Ani v ekonomike, ani v kultúre a ani len vo futbale.

Takže, ak chceme napodobniť Maďarov futbalovo, musíme ich najprv napodobniť POLITICKY. Ak chceme lepší futbal, nestačí zmeniť trénera. Ak chceme lepší slovenský futbal, musíme mať lepšiu slovenskú vládu.

Myslíte, že je to krátke spojenie, že je to prehnané ? Vo svete, kde všetko so všetkým súvisí a kde aj zamávanie krídlami motýľa môže spôsobiť katastrofu- ani veľmi nie…

Administrátor slobody slova

26.08.2022

Slobodu slova a tlače nám zaručuje ústava. Teoreticky. Prakticky nám ju povoľuje, zakazuje, ruší, maže pán administrátor. Pravdu nám povoľuje, odníma, maže a ruší administrátor Pravdy. Človek, ktorý robí, čo musí. Lebo chce čo musí. A musí to čo môže. Administrátor je ako kat. Ke´d ho potrebujú, zavolajú mu dohovorené heslo. On sa slušne oblečie a príde na [...]

Niekomu nadávať je dovolené, inému nie ?

23.08.2022

Pán Krupa môže veselo nadávať na ľudí, ktorých nepozná, od ktorých nikdy nič nečítal a ani nepočul na vlastné uši. Keď mu bloger odvetil vice versa rovnakým štýlom, bol jeho -už druhý blog, stiahnutý z titulky. V poriadku, poskytovateľ má na to právo. Na jazyku však zostáva horkosť. Zjavne platí,- čo je dovolené bohovi, nie je dovolené volovi. A pán Krupa bude [...]

Vrahyňa D.Duginovej odhalená ?

22.08.2022

Ruská FSB /podľa agentúry Reuters/ identifikovala pravdepodobného vraha D.Duginovej, dcéry ruského profesora filozofie Dugina. Vrahyňou je príslušníčka ukrajinskej tajnej služby SBU, Natália Pavlovna Vovková, nar. 1979 Táto osoba prišla do RF 23. júla ako utečenkyňa z Ukrajiony. Pricestovala do Moskvy aj so svojou neplnoletou dcérou. Prenajala si byt v tom istom dome, v ktorom [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

nshv

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 270975x
Priemerná čítanosť článkov: 3927x

Autor blogu

Kategórie