Založ si blog

Turisti zo Západu sú tu – hurá !

Bol som si včera obzrieť lesy v našom plošne najväčšom pohorí – Slovenskom rudohorí. Svahy tohto pohoria sú v prevažne obrátené na juh a vystavené tento rok až extrémne silným horúčavám a samozrejme suchu. Odhadom už až pätina stromov vysychá. Smutný, veľmi smutný pohľad.

Na druhej strane som sa však počas jazdy Gemerom, Malohotnom, Novohradom a Hotnom aj potešil. Stretol som dvoch na prvý pohľad západných turistov na miestach, kde sa doposiaľ až tak nevyskytovali. Na ceste medzi Modrým Kameňom a Zvolenom, neďaleko miesta, kde je pôvodná hradská uzavretá rampou a strážnou vežou,-pri vjazde do vojenskej základne a polygónu Lešť som stretol dvoch veselých Britov. Jazdili zo strany na stranu /po musím priznať málo frekventovanej ceste/, vyhodili z okna plechovku od piva. Boli to nakrátko ostrihaní „boys“, zjavne zo spomenutého rezortu „Lešť“.

Auto s druhou skupinou západných „turistov“ som uvidel na prípojke Zvolena na diaľnicu. ŠPZ vzadu pozostávala z malej vlajočky, písmena Y, čísel -a žiadneho označenia štátnej príslušnosti. Až keď som išiel popri aute, zbadal som na ňom nápis „Bundeswehr“. Chlapci v tomto nemeckom aute mali vlasy v rovnakom strihu ako ich britskí kolegovia v Lešti. -Na prvý pohľad bolo zrejmé, že v NATO dbajú ja homologizáciu nielen zbraní ale aj ľudí.

Spočítané a podčiarknuté: lesy nám vysychajú a ich okolie miesto vody zaplavujú cudzokrajné tvory. Welcome to Hell, Brothers !

Administrátor slobody slova

26.08.2022

Slobodu slova a tlače nám zaručuje ústava. Teoreticky. Prakticky nám ju povoľuje, zakazuje, ruší, maže pán administrátor. Pravdu nám povoľuje, odníma, maže a ruší administrátor Pravdy. Človek, ktorý robí, čo musí. Lebo chce čo musí. A musí to čo môže. Administrátor je ako kat. Ke´d ho potrebujú, zavolajú mu dohovorené heslo. On sa slušne oblečie a príde na [...]

Niekomu nadávať je dovolené, inému nie ?

23.08.2022

Pán Krupa môže veselo nadávať na ľudí, ktorých nepozná, od ktorých nikdy nič nečítal a ani nepočul na vlastné uši. Keď mu bloger odvetil vice versa rovnakým štýlom, bol jeho -už druhý blog, stiahnutý z titulky. V poriadku, poskytovateľ má na to právo. Na jazyku však zostáva horkosť. Zjavne platí,- čo je dovolené bohovi, nie je dovolené volovi. A pán Krupa bude [...]

Vrahyňa D.Duginovej odhalená ?

22.08.2022

Ruská FSB /podľa agentúry Reuters/ identifikovala pravdepodobného vraha D.Duginovej, dcéry ruského profesora filozofie Dugina. Vrahyňou je príslušníčka ukrajinskej tajnej služby SBU, Natália Pavlovna Vovková, nar. 1979 Táto osoba prišla do RF 23. júla ako utečenkyňa z Ukrajiony. Pricestovala do Moskvy aj so svojou neplnoletou dcérou. Prenajala si byt v tom istom dome, v ktorom [...]

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.

nshv

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 270449x
Priemerná čítanosť článkov: 3920x

Autor blogu

Kategórie