Založ si blog

Nemci sa Rusom ospravedlnili /ale potichúčky/

ŠVAJNPARDON ADR

14.júna, pred tromi dňami som tu uverejnil článoček „Švajneraj dojče kripel“ o tom, ako v programe Tagesschau na prvom programe nemeckej televízie ARD uverejnili zábery o dôsledkoch útoku Ukrajincov na centrálne donecké trhovisko Majskij Rynok . Pomocou údajne presných amerických ďalekonosných kanónov M777 tu zabili 5 a zranili 33 ľudí. ARD „omylom“ uviedla, že tú spúšť medzi ruskojazyčnými civilnými obyvateľmi Donecka narobila „ruská armáda“. V blogu som pripomenul podobný „omyl“ talianskych novín, ktoré útok ukrajinskej rakety Točky U na stred Donecka /pri ktorom bolo zabitých vyše 20 ruských Dončanov/ tiež pripísali „Rusom“. Taliani sa Rusom za svoj omyl obratom ospravedlnili. V článku z 14.júna som položil otázku, či sa rovnako budú schopní ospravedlniť Rusom za ohováranie aj „korektní“ a „presní“ Nemci.

-Nuž, stalo sa. Nemcom to ospravedlnenie však trvalo podstatne dlhšie ako „lenivým“ Talianom. Až celé tri dni. Akoby presne podľa bonmotu, že každá senzácia trvá v novinách tri dni. Nemci tie tri dni počkali, až ľudia na hrozné zábery z trhoviska zabudli – a potom sa, „férovo“ za svoju brutálnu lož ospravedlnili. – Lenže kde a ako sa „ospravedlnili“. Nie v priamom živom vysielaní /teda v tej podobe, v akej svoje proti-ruské klamstvo uverejnili/ ale v nenápadnom blogu na svojej internetovej stránke. Potichúčky, po špičkách prstov sa alibisticky zmienili o tom, že vychádzali z chybných informácií.

Napriek tomu, že to ospravedlnenie bolo takmer ilegálne, všimli si ho desiatky divákov ARD a v diskusii k blogu rozhorčene žiadali od ARD a ostatných nemeckých médií, aby o Rusoch prestali klamať. Nemecké médiá a nemecké štátne a verejné inštitúcie im však v tomto sotvakedy vyhovejú. Písať pravdu o vojne a živote na Donbase sa v Nemecku nedá. Či skôr nesmie. Pod hrozbou krutých trestov. Presvedčila sa o tom nemecká vojnová korešpondentka na voľnej nohe Alina Lipp. Táto už takmer pol roka žije a pracuje v Doneckej ľudovej republike, odkiaľ posiela svoje články, úvahy a postrehy do rôznych alternatívnych nemeckých médií.

Práca Aliny Lipp nemohla ujsť pozornosti nemeckých orgánov. Na základe čudne interpretovaných zákonov ju začali stíhať za šírenie protiukrajinskej vojnovej propagandy. Miestny súd jej nariadil najprv zablokovať platobné karty a potom jej dokonca skonfiškoval bankové kontá, ktoré mala v Nemecku. V prípade návratu do Nemecka jej hrozí likvidačný finančný trest alebo tri roky väzenia natvrdo.

-Takže takáto je demokracia v súčasnom Nemecku. Takto sa tam uplatňujú demokratické práva na slobodu slova, tlače a prejavu. Toto sa dnes deje v „civilizovanom“ Nemecku. Nemôžeme sa preto čudovať, že sa aj parlament v našom „barbarskom“ východoeurópskom „Slovakaji“ predvčerom rozhodol predĺžiť nedemokratický fašizoidný náhubkový zákon / o blokovaní „konšpiračných“ webov/ o ďalšie mesiace.

Slováci – radujte sa. Nemecko sme konečne dobehli. Žijeme v rovnakej mediálnej totalite, ako naše civilizované germánske vzory…

Administrátor slobody slova

26.08.2022

Slobodu slova a tlače nám zaručuje ústava. Teoreticky. Prakticky nám ju povoľuje, zakazuje, ruší, maže pán administrátor. Pravdu nám povoľuje, odníma, maže a ruší administrátor Pravdy. Človek, ktorý robí, čo musí. Lebo chce čo musí. A musí to čo môže. Administrátor je ako kat. Ke´d ho potrebujú, zavolajú mu dohovorené heslo. On sa slušne oblečie a príde na [...]

Niekomu nadávať je dovolené, inému nie ?

23.08.2022

Pán Krupa môže veselo nadávať na ľudí, ktorých nepozná, od ktorých nikdy nič nečítal a ani nepočul na vlastné uši. Keď mu bloger odvetil vice versa rovnakým štýlom, bol jeho -už druhý blog, stiahnutý z titulky. V poriadku, poskytovateľ má na to právo. Na jazyku však zostáva horkosť. Zjavne platí,- čo je dovolené bohovi, nie je dovolené volovi. A pán Krupa bude [...]

Vrahyňa D.Duginovej odhalená ?

22.08.2022

Ruská FSB /podľa agentúry Reuters/ identifikovala pravdepodobného vraha D.Duginovej, dcéry ruského profesora filozofie Dugina. Vrahyňou je príslušníčka ukrajinskej tajnej služby SBU, Natália Pavlovna Vovková, nar. 1979 Táto osoba prišla do RF 23. júla ako utečenkyňa z Ukrajiony. Pricestovala do Moskvy aj so svojou neplnoletou dcérou. Prenajala si byt v tom istom dome, v ktorom [...]

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

nshv

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 270963x
Priemerná čítanosť článkov: 3927x

Autor blogu

Kategórie