Založ si blog

Ruské víťazstvo v boji o Donbas prekrýva UA útokmi na civilné ciele v Rusku

Minister obrany S.Šojgu dnes hlásil prezidentovi V.V.Putinovi plné obsadenie Luganskej ľudovej republiky spojenými silami RF, DNR a LNR. Svet obleteli zábery z centra Lisičanska, na ktorých príslušníci čečenských bataliónov OS RF oslavujú víťazstvo. Takýto záber sprostredkoval aj internetový portál slovenskej Pravdy. OS RF majú teraz otvorenú cestu na Arťomovsk /Bachmut/, Slavjansk a Krematorsk. Zelenského dvorný rozprávkar transvestita Arestovič síce tvrdí, že OS UA sa v Lisičansku stále držia, ale tomu už neveria ani inokedy spriaznené západné médiá /Reuters, Bloomberg…/.

Kijev tušil, že Lisičansk stratí. Pripravil preto informačný protiútok. Dal príkaz na obsadenie Hadieho ostrova. Ruské letecké a raketové sily však tento pokus OS UA zasypalo raketami a bombami. Kijev zrejme konečne pochopil, že na Haďom ostrove síce ruské jednotky nie sú ale nedovolia ani Kijevu, aby sa tam vylodil. Hadí ostrov sa stane tým, čo proklamovala Moskva-demilitarizovanou zónou, umožňujúcou pokojný vývoz ukrajinského obilia z Odessy- do akože hladujúcich krajín Afriky a Ázie.

A tak sa v noci Kijev rozhodol porážku v Severodonecku a Lisičansku informačne prekryť čímsi iným. Dal pokyn svojim raketovým silám, aby masívne zaútočili na citlivé ciele v ruskom vnútrozemí a na Rusmi obsadenom juhu Ukrajiny. Útok na ciele pri Kursku sa skončil neúspešne, lebo ruská PVO zneškodnila ukrajinské Točky U počas letu nad neobývanými oblasťami. To isté platí aj o pokuse o útok na Rusmi obsadený Melitopol Útok na Belgorod sa Kijevu podaril viac. Ani jedna z troch Točiek U síce cieľ nedosiahla, ale ruskej PVO sa ich podarilo zneškodniť až vo vzduchu nad mestom. Belgorod je totiž tesne za ukrajinskou hranicou a predpokladaná palebná pozícia OS UA bola príliš blízko- v neďalekom Charkove. A tak sa stalo, že úlomky zo zostrelených ukrajinských rakiet dopadli na viacpodlažné obytné a rodinné domy v Belgorode a okolí. Predbežne to stálo životy 5 Rusov a dve-tri desiatky Rusov boli zranené.

Informačná vojna sa navonok zdá byť „neškodné“ hašterenie bojujúcich strán. Ale iba dovtedy, dokedy armáda nedostane príkaz, aby smrtiacimi zbraňami to či ono zakryla, prekryla či nakamuflovala. V informačnej vojne sa rozhoduje o zabíjaní nie s cieľom dosiahnuť pokrok či víťazstvo v boji ale na základe názoru, ba možno aj priameho príkazu mediálnych analytikov, prognostikov a propagandistov. – Krv nevinných sa tak mení na „novinársky atrament“…

PS:

Prikladám fotografiu článku, ktorý pred hodinou uverejnil THE INDEPENDENT. Venujem ju mojim milým diskutérom. Osobitne palenqeumu, miriusovi, anyste a samozrejme pupuškovi a rasistovi francikopusovi.

/Fotku nekvalitne zhotovil autor blogu z PC/.

Dovetok na úplne inú tému:

Naše médiá pred chvíľou uverejnili správu, že zomrel „ruský vedec Kolker“ t.č. zadržaný za trestný čin. Kolker zomrel, lebo bol už v terminálnom štvrtom stupni rakoviny. Dnes zomrelo ešte niekoľko ruských vedcov. To sa pri 5 miliónoch vedecko-výskumných pracovníkoch vo veľkej krajine ako je RF stáva. Nezomreli však vo väzenskej cele. A tak o nich naše médiá nepíšu. Správu o Kolkerovi uverejnili ruské médiá ešte ráno. Našim médiám trvalo takmer celý deň, kým si ju všimli a docvaklo im, že by mohla byť využitá na proti-ruskú propagandu. – No konečne, páni. Ale vám to trvalo!

Administrátor slobody slova

26.08.2022

Slobodu slova a tlače nám zaručuje ústava. Teoreticky. Prakticky nám ju povoľuje, zakazuje, ruší, maže pán administrátor. Pravdu nám povoľuje, odníma, maže a ruší administrátor Pravdy. Človek, ktorý robí, čo musí. Lebo chce čo musí. A musí to čo môže. Administrátor je ako kat. Ke´d ho potrebujú, zavolajú mu dohovorené heslo. On sa slušne oblečie a príde na [...]

Niekomu nadávať je dovolené, inému nie ?

23.08.2022

Pán Krupa môže veselo nadávať na ľudí, ktorých nepozná, od ktorých nikdy nič nečítal a ani nepočul na vlastné uši. Keď mu bloger odvetil vice versa rovnakým štýlom, bol jeho -už druhý blog, stiahnutý z titulky. V poriadku, poskytovateľ má na to právo. Na jazyku však zostáva horkosť. Zjavne platí,- čo je dovolené bohovi, nie je dovolené volovi. A pán Krupa bude [...]

Vrahyňa D.Duginovej odhalená ?

22.08.2022

Ruská FSB /podľa agentúry Reuters/ identifikovala pravdepodobného vraha D.Duginovej, dcéry ruského profesora filozofie Dugina. Vrahyňou je príslušníčka ukrajinskej tajnej služby SBU, Natália Pavlovna Vovková, nar. 1979 Táto osoba prišla do RF 23. júla ako utečenkyňa z Ukrajiony. Pricestovala do Moskvy aj so svojou neplnoletou dcérou. Prenajala si byt v tom istom dome, v ktorom [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

nshv

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 271056x
Priemerná čítanosť článkov: 3928x

Autor blogu

Kategórie