Založ si blog

„Čo sme to za národ ?“

Túto frázu malodušných slováčikov, hanbiacich sa za svoj slovenský pôvod nemám rád. No musím ju použiť, -aj keď sa tu nečudujem celému slovenskému národu ako takému, ale iba jej malému, ktovie či benignému výrastku. Konkrétne: až tak sa nečudujem pseudointelektuálnej kaviarenskej cháske, ktorá si založila stranu s oximoronickým názvom „progresívne slovensko“. Píšem to s malými písmenami, lebo na tejto strane je všetko malé a tak aj jej názov by sa mal písať s malými písmenami. Jej totiž nejde o progres, o prirodzený organický vývoj spoločnosti, plynule nadväzujúci na výsledky vývoja /tradície/ dosiahnuté v minulosti. Jej ide o zvrat, o potlačenie výsledkov doterajšiehio vývoja, doterajších tradícií, radikálnu zmenu kultúry. A súdiac podľa zahranično-politických stanovísk, strane PS nejde ani o Slovensko – ako o úplne nezávislý, samostatný, suverénny a zvrchovaný štát, ale iba o akýsi regiónik, postupne sa asimilujúci v bruselskom anglofónnom kotlíku.

Proti-slovenská protinárodná cháska okolo PS sa logicky dištancuje od národnoštátnych tradícií Slovákov. Logicky chce uvrhnúť do zabudnutia všetky oslavy, spojené so samostatnou slovenskou štátnosťou. Logicky spustila ODPORNÚ KAMPAŇ PROTI OSLAVE SLOVENSKEJ ZVRCHOVANOSTI. To všetko do seba zapadá ako „onô“ do nočníka. Tomu sa nečudujem. Čudujem sa ale tomu, ako pohotovo na túto kampaň przniteľky mladej generácie študentov- Zory Jaurovej,- zareagoval štátny tj. slovenský národný folklórny súbor SĽUK a v politike sa zatiaľ neangažujúci Peter Bič Projekt. Čudujem sa tomu, ako poslušne stiahli chvost a ako príkladne perspektívnej vládnej strane PS ustúpili. Ako sa chytili smiešnych argumentov PS o tom, že spoluorganizátorom osláv zvrchovanosti v Starej Bystrici je Smer a OĽaNO. -Smer ako strana, ktorého niektorí predstavitelia za zvrchovanosť hlasovali a OĽaNO ako strana, ktorá spravuje kysucký región, kde sa oslavy budú konať. Čo bránilo a bráni ostatným politickým stranám, aby sa do príprav osláv zvrchovanosti zapojili, aby sa ich zúčastnili ? Kto bránil PS, aby bola na oslavách tiež spoluorganizátor ?

Cháske okolo PS sa nečudujem, že robí čo robí. Čudujem sa inému. Čudujem sa štátnym orgánom Slovenskej republiky, vládnym politickým stranám, čudujem sa prezidentke a NAJVIAC SA ČUDUJEM VOLIČOM VLÁDNYCH STRÁN A VOLIČOM PREZIDENTKY, prečo neorganizujú nad-politické celonárodné a ŠTÁTNE oslavy Dňa zvrchovanosti ? Prečo sa chystajú 30. výročie Deklarácie zvrchovanosti odignorovať ? Prečo slovenský štát, slovenskú vládu, slovenský parlament a slovenskú prezidentku musí zachraňovať malá kysucká obec – s tým „hnusným klérofašistickým starostom“ ? A prečo za túto chályhodnú prácu pre národ miesto pochvaly dostanú ešte vo verejných médiách vynadané ?

Čo sme to za národ, keď väčšina aktívneho voličstva Slovenskej republiky zvolila na svoje čelo strany a ľudí, ktorí sa hanbia za svoje národnoštátne tradície, za udalosti spojené so vznikom štátu, v ktorom majú mocné a lukratívne pozície ? Čo sme my za národ, v ktorom rodina a škola vychovávajú proti-slovensky orientovanú mládež ? Mládež pľujúcu na tradície svojich predkov a ochotnú podporovať vlastizradcov, akými sa to v „progresívnom slovensku“ len tak hemží ?

Čo sme my za národ, v ktorom 10 možno 15% príslušníkov chce voliť proti-národnú a protislovenskú stranu s oximoronickým názvom vraj progresívne vraj slovensko ?

Čo si ako národ zaslúžime, keď si takú politickú deviantku ako je Zora Jaurová a ako je český „klučina“ Šimečka nedajbože zvolíme do SLOVENSKÉHO parlamentu či -preboha len to nie,- za členov vlády ? Čo sme to za národ, keď chceme jednu matovičovsko-sulíkovskú hrôzovládu vymeniť za inú, šimečkovsko-hegerovskú hrôzovládu ?

Sme naozaj národ masochistov a politických samovrahov ?

Administrátor slobody slova

26.08.2022

Slobodu slova a tlače nám zaručuje ústava. Teoreticky. Prakticky nám ju povoľuje, zakazuje, ruší, maže pán administrátor. Pravdu nám povoľuje, odníma, maže a ruší administrátor Pravdy. Človek, ktorý robí, čo musí. Lebo chce čo musí. A musí to čo môže. Administrátor je ako kat. Ke´d ho potrebujú, zavolajú mu dohovorené heslo. On sa slušne oblečie a príde na [...]

Niekomu nadávať je dovolené, inému nie ?

23.08.2022

Pán Krupa môže veselo nadávať na ľudí, ktorých nepozná, od ktorých nikdy nič nečítal a ani nepočul na vlastné uši. Keď mu bloger odvetil vice versa rovnakým štýlom, bol jeho -už druhý blog, stiahnutý z titulky. V poriadku, poskytovateľ má na to právo. Na jazyku však zostáva horkosť. Zjavne platí,- čo je dovolené bohovi, nie je dovolené volovi. A pán Krupa bude [...]

Vrahyňa D.Duginovej odhalená ?

22.08.2022

Ruská FSB /podľa agentúry Reuters/ identifikovala pravdepodobného vraha D.Duginovej, dcéry ruského profesora filozofie Dugina. Vrahyňou je príslušníčka ukrajinskej tajnej služby SBU, Natália Pavlovna Vovková, nar. 1979 Táto osoba prišla do RF 23. júla ako utečenkyňa z Ukrajiony. Pricestovala do Moskvy aj so svojou neplnoletou dcérou. Prenajala si byt v tom istom dome, v ktorom [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

nshv

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 270976x
Priemerná čítanosť článkov: 3927x

Autor blogu

Kategórie