Založ si blog

Čo som si podčiarkol v dnešných médiách: USA-RF-UK-Nemecko-Čína-SK

V dnešných /včerajších/ internetových médiách som si prečítal kadečo na zamyslenie. Podčiarkol som to aj pre vás. Takže napríklad:

  • Slovenská Pravda uvádza, že náklady USA na vojnu na UA prekonali už náklady na dlhú predlhú vojnu USA v Afganistane.
  • Podľa Le Figaro navrhol Lech Walesa znížiť počet obyvateľov Ruska pod 50 miliónov. Tých okolo 100 mil. Rusov navyše navrhuje eliminovať.
  • USA požičiavajú Ukrajine iba na fungovanie ďalekonosného raketometného systému HIMARS každú minútu 1 milión USD /uviedol predstaviteľ terit.obrany UA A.Ganušin/. Ukrajinský minister obrany Reznikov vyhlásil, že pred ruskými balistickými a krídlatými raketami Ukrajinu neochráni ani kúpa izraelského protiraketového systému „Železná kupola“. Ruské rakety sú na rozdiel od sýrskych, palestínskych a šiítskych oveľa rýchlejšie a pohyblivejšie. Zachytiť salvu takýchto rakiet bude prakticky nemožné.
  • Podľa ruskej Pravdy náčelník chemicko-radiačnej obrany GŠ OS RF oznámil, že v krvi viac ako tretiny zajatých ukrajinských vojakov sú stopy po aplikácii látok, príznačných pre skúšanie biochemických zbraní, aké sa produkujú v USA. Ťažko overiť, čo je na to pravda a čo vojnová propaganda. GŠ OS RF oznámil, že postupne cvičí vojakov OS LNR a DNR a mení ich z dobrovoľníkov /pôv.baníkov, hutníkov, chemikov/ na vojakov z povolania alebo na tzv.kontraktnikov. Po získaní kvalifikácie im RF zvýši mzdy na úroveň profesionálnych vojakov RF. Urobí sa tak z federálnych zdrojov, lebo DNR a LNR na to peniaze nemajú.
  • Podľa Daily Mail čaká V. Britániu extrémne drahá zima s výskytom miliónov núdznych. V Nemecku skrachuje energetický a plynový gigant Uniper. Firmy čakajú plynové dovolenky a domácnosti odstávky tepla a regulácie maximálnych teplôt. Podľa vedenia Alternatívy pre Nemecko sa nemecká vláda presadzovaním protiruských sankcií pustila do kompletnej demolácie Nemecka.
  • Podľa EU Observer stavia EK v Bruseli tajný bunker s protiodpočúvacím krytím a protiatómovou ochranou.
  • Čínsky Baijiahao /informačná platforma čínskeho internet.vyhľadávača Baidu/ píše o novej ruskej atómovej ponorke „Belgorod“, ktorá bude brázdiť vlny Atlantiku pri východnom pobreží USA. Je vyzbrojená nezasiahnuteľnými atómovými dronmi „Poseidon“. Každý z nich je schopný vymazať z povrchu Zeme jedno pobrežné miliónové americké mesto. Číňania v tejto súvislosti pripomínajú neúspešný pokus USA s nosnou raketou „Minotaur“ z 7.júla t.r. Naše médiá to zabudli spomenúť.
  • Po nátlaku EU a Nemecka Kanada vyňala kompresnú turbínu pre Nord Stream 1 spod sankcií. Ruská turbína bola na oprave v Kanade a Kanaďania ju RF odmietli vrátiť. Vrátenie turbíny pomôže Nemcom sprevádzkovať Nord Stream 1 a ako tak prežiť nadchádzajúcu krutú zimu.
  • Kráľ F1 Bernie Ecclestone sa podľa Reutersu po mesiacoch tvrdého mediálneho nátlaku konečne dobrovoľne a spontánne rozhodol vysloviť poľutovanie, že sa viackrát stretol s V.V.Putinom. 5-6 slovenských hokejistov sa k takémuto kroku neodhodlalo a v budúcej sezóne bude hrať v ruskej KHL.

Poučné,-či nie ? Nuž, človek sa každý deň učí a spoznáva. Veď preto je na svete.

Administrátor slobody slova

26.08.2022

Slobodu slova a tlače nám zaručuje ústava. Teoreticky. Prakticky nám ju povoľuje, zakazuje, ruší, maže pán administrátor. Pravdu nám povoľuje, odníma, maže a ruší administrátor Pravdy. Človek, ktorý robí, čo musí. Lebo chce čo musí. A musí to čo môže. Administrátor je ako kat. Ke´d ho potrebujú, zavolajú mu dohovorené heslo. On sa slušne oblečie a príde na [...]

Niekomu nadávať je dovolené, inému nie ?

23.08.2022

Pán Krupa môže veselo nadávať na ľudí, ktorých nepozná, od ktorých nikdy nič nečítal a ani nepočul na vlastné uši. Keď mu bloger odvetil vice versa rovnakým štýlom, bol jeho -už druhý blog, stiahnutý z titulky. V poriadku, poskytovateľ má na to právo. Na jazyku však zostáva horkosť. Zjavne platí,- čo je dovolené bohovi, nie je dovolené volovi. A pán Krupa bude [...]

Vrahyňa D.Duginovej odhalená ?

22.08.2022

Ruská FSB /podľa agentúry Reuters/ identifikovala pravdepodobného vraha D.Duginovej, dcéry ruského profesora filozofie Dugina. Vrahyňou je príslušníčka ukrajinskej tajnej služby SBU, Natália Pavlovna Vovková, nar. 1979 Táto osoba prišla do RF 23. júla ako utečenkyňa z Ukrajiony. Pricestovala do Moskvy aj so svojou neplnoletou dcérou. Prenajala si byt v tom istom dome, v ktorom [...]

Filip Kuffa

Výbor neprijal uznesenie k preletu vrtuľníka s Kuffom nad národným parkom

16.04.2024 14:57

Kuffa mal helikoptérou letieť bez povolenia ponad najprísnejšie chránené územia Malej Fatry, čím sa mali ohroziť napríklad hniezdiace vzácne vtáky.

ČR SR politika premiér Fico návšteva prvá

Prieskum: Za urovnanie vzťahov s Českom je 70 percent Slovákov

16.04.2024 14:15

Opačný názor má 17 percent populácie.

mobil, sledovanie, telekomunikácie

Špionážnym softvérom Pegasus mala bývalá poľská vláda sledovať vyše 500 ľudí

16.04.2024 13:36

Nová poľská koaličná vláda obvinila predchádzajúcu vládu strany PiS, že systém Pegasus použila na sledovanie osôb spojených s vtedajšou opozíciou.

Ľubica Rošková, súd Pezinok,

Exposlankyňa Smeru Rošková je vinná v kauze agrodotácií

16.04.2024 13:27

Zároveň je povinná uhradiť spôsobenú škodu vo výške viac ako 150-tisíc eur.

nshv

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 270018x
Priemerná čítanosť článkov: 3913x

Autor blogu

Kategórie