Založ si blog

Slováci -počuli ste to ?

-Že čo ste mali počuť ? Nuž ten hlasitý zvuk, ktorý sa dnes ozval zo súdnej budovy, kde súdili pána doktora Trnku. To hromové PĽASKNUTIE. Na súde totiž spľasla ďalšia bublina, na akej bolo postavené víťazstvo súčasnej vládnej koalície vo voľbách v 2020. Súd musel konštatovať, že dôkazná situácia proti „ficovskému“ bývalému generálnemu prokurátorovi dr. Trnkovi je veľmi slabá. A tak pána Trnku oslobodil. Samozrejme, ide o prvostupňové rozhodnutie, voči ktorému sa prokurátor môže odvolať. A ako poznáme našich režimistických prokurátorov, veľmi pravdepodobne sa aj odvolá. No aj tak. – To pľasknutie bolo poriadne hlučné a jeho ozvena bude v ušiach vládnych politikov ešte dlho rezonovať.

Na Slovensku sa nám tu v posledných dňoch celkom pekne ZVOLEBNIEVA. Horúčkovitá predvolebná atmosféra zachvátila nielen Liberálny dom SaS ale už aj ten najserióznejší pilier demokratickej moci – súdnictvo. Voľby sú možno naozaj predo dverami. Keď to už preniká aj za hrubé múry súdnych budov, do ciel na výkon väzby, do uší sudcov kvalitne izolovaných talármi,- nuž tak to asi bude čosi viac, než len obvyklá kaviarenská klebeta.

Neskrývam pocit, že sa z takého vývoja teším. Nie, nie som majiteľom spoločností, ponúkajúcich bilbordy pri cestách. Nie som ani kreatívec, čo sa chce nabaliť pri nahrávaní predvolebných spotov. Som len radový občan. Bezvýznamný smrteľník. No minuli sa mi už doma „večné perá“. Teším sa, že si z každého predvolebného mítingu odnesiem aspoň dve-tri. A že tak budem mať v nasledujúcich štyroch rokoch zase čím písať. – A vyrývať. Samozrejme iba v dobrom. Veď ma poznáte.

Administrátor slobody slova

26.08.2022

Slobodu slova a tlače nám zaručuje ústava. Teoreticky. Prakticky nám ju povoľuje, zakazuje, ruší, maže pán administrátor. Pravdu nám povoľuje, odníma, maže a ruší administrátor Pravdy. Človek, ktorý robí, čo musí. Lebo chce čo musí. A musí to čo môže. Administrátor je ako kat. Ke´d ho potrebujú, zavolajú mu dohovorené heslo. On sa slušne oblečie a príde na [...]

Niekomu nadávať je dovolené, inému nie ?

23.08.2022

Pán Krupa môže veselo nadávať na ľudí, ktorých nepozná, od ktorých nikdy nič nečítal a ani nepočul na vlastné uši. Keď mu bloger odvetil vice versa rovnakým štýlom, bol jeho -už druhý blog, stiahnutý z titulky. V poriadku, poskytovateľ má na to právo. Na jazyku však zostáva horkosť. Zjavne platí,- čo je dovolené bohovi, nie je dovolené volovi. A pán Krupa bude [...]

Vrahyňa D.Duginovej odhalená ?

22.08.2022

Ruská FSB /podľa agentúry Reuters/ identifikovala pravdepodobného vraha D.Duginovej, dcéry ruského profesora filozofie Dugina. Vrahyňou je príslušníčka ukrajinskej tajnej služby SBU, Natália Pavlovna Vovková, nar. 1979 Táto osoba prišla do RF 23. júla ako utečenkyňa z Ukrajiony. Pricestovala do Moskvy aj so svojou neplnoletou dcérou. Prenajala si byt v tom istom dome, v ktorom [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

nshv

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 270998x
Priemerná čítanosť článkov: 3928x

Autor blogu

Kategórie