Založ si blog

Čo sa stane po návrate „ficovskej mafie“ k moci ?

Vládni politici, nepriamo aj prezidentka a pro-vládne médiá strašia Slovákov tým, čo sa stane, keď padne súčasná „demokratická“ vláda, keď prídu voľby a k moci sa dostane zase ten „zlý mafián Fico“ a jeho „dvojča“ /cit. Edka Hegera/ Pellegrini. Skúsme teda odhadnúť, čo by sa po návrate tejto „mafie“ na Slovensku zmenilo a čo by zostalo nezmenené:

  • Nezmenila by sa, – BOHUŽIAĽ – servilná proatlantická orientácia SR na EU a na agresívnu NATO. Fico odmieta o úprave našich nerovnoprávnych vzťahov v EU a o revízii členstva SR v NATO čo len uvažovať, nieto verejne diskutovať a nedajbože aj prakticky konať. 2% na nákup zbraní zo Západu zostanú. Zmluvy o vojenskej „spolupráci“ s USA zostanú. Základne NATO a cudzí vojaci NATO v SR zostanú. Nanajvýš s nejakými kozmetickými zmenami.
  • Nezmenilo by sa naše zapojenie do vyzbrojovania Ukrajiny-Fico si na krok, aký urobil Orbán sotva trúfne. Zostali by sme teda terčom odvetných úderov OS RF /vrátane jadrových/.
  • Nezmenila by sa naša zapojenosť do sankčného šialenstvo proti Rusku a Bielorusku. Pro domo by síce Fico sankcie kritizoval, ale v Bruseli by nič proti sankciám nepodnikol.
  • V dôsledku toho by SR naďalej hrozil nielen ekonomický úpadok /ak nie rozvrat/, zatváranie energeticky náročnejších výrob /aktuálne v Žiari n.H. a perspektívne aj v Podbrezovej, Košiciach, Istebnom, Šali a pod./, ale aj drastické regulácie elektriny, plynu, tepla, dopravy a pod. pre obyvateľstvo. Hrozil by rast cien energií, potravín a dopravy o 25-30%. Zimy by boli naďalej na nevydržanie.
  • Situácia v zdravotníctve a školstve by zostala takmer nezmenená. Akurát protesty učiteľov a lekárov, vedené podstatne menej škrupulóznou opozíciou ako je tá dnešná- „mafiánska“ – by sa zostrili.
  • Situácia vo výchove mládeže k vlastenectvu, tupá prozápadná konzumná orientácia kultúry a umenia by sa nezmenila. Národovcov by „antifašisti“ od Fica a Pellegriniho naďalej volali fašistami. Na prvú SR by naďalej pretrvával nepravdivý, realite tých čias na míle vzdialený pohľad. RTVS by sa možno znovu rozdelila, ale jej ne-slovenskosť a latentná protivládnosť by zostala zachovaná.
  • V zahraničnej politike by pokračovala minimalizácia diplomatických kontaktov SR s Ruskom, Čínou, Iránom či Latinskou Amerikou. Smerohlas by z útrob na Hlbokej zase vyhrabal nejakého kryptočechoslováka, odchovanca pána Kukana, ktorý by v predklone smerom na Západ a smerom k americkej ambasáde v SR vykonával to, čo zhora /z Bruselu, Washingtonu, z newyorskej 5.avenue/ dostal za úlohu. A žehlil by prípadné Ficove „smelé“ dvojzmyselne ne-americké bonmoty, prehlásené však iba pre domáce publikum. – Čo by sa po návrate „ficovskej mafie“ k moci zmenilo ? Nazdáme sa, že by to mohlo byť nasledovné:
  • Na kompenzáciu drasticky rastúcich životných nákladov by sa masovo a citeľnejšie využili finančné a iné kompenzácie pre najširšie vrstvy obyvateľstva, vrátane dôchodcov. Začali by sa aplikovať techniky podpory „helikoptérovými peňazmi“. Pre občanov i pre podnikateľov. Upravil by sa na to Plán obnovy a naplno využili nielen zdroje z Bruselu, infláciou podmienený rast daňových prijmov, ale aj prijmy z nového daňového a odvodového zaťaženia bánk, prirodzených monopolov a veľkých firiem.
  • Vrátili by sa sociálne istoty, opatrenia pre dôchodcov a študentov, pre žiakov v školách a na rekreáciách -aj keď v trochu zmenenej podobe. Upravili by sa pravidlá pre odchod do dôchodku, trinásty a štrnásty dôchodok a obnovil by sa v plnej miere sociálny dialóg. Dialóg by však v dôsledku zmeny farby odborov z červenej na žltú /p.Uhlerová/ bol komplikovanejší.
  • Napriek ustráchaným opatreniam „ficovej mafie“ v oblasti médií, umenia a kultúry ako aj v oblasti regulácie činnosti MVO, by sa radikálne odbrzdili „naši“ odrazu znovu proti-vládni novinári. Zobudili by sa proti-vládni humoristi. Znovu by naplno frčali kadejaké proti-korupčné, demokraciu a LGBTI chrániace mimovládky. Divadlá a kiná by boli zase plné kadejakých „anti-tisov“, „svíň“. „únosov“ a pod. protislovenského folklóru. Umelci by však nevystupovali iba v divadlách, ale aj na námestí SNP a na iných námestíčkach na vidieku. Kaviareň by sa vyrojila na ulicu a do médií a lamentovaniu na „ficovu zlodejskú korupčnú mafiu“ by nebolo konca-kraja. Každá zmena v justícii a návrat do post-kolíkovskej a post-lipšicovskej normality by sa vykladal ako návrat stalinizmu. Každá zmena v deformovanej hamranovsko-mikulcovskej polícii by sa považovala za techniku policajného štátu a boľševickej zlovôle. Udavači, ktorí doposiaľ krivo svedčili proti nevinným ľuďom, vyšetrovatelia, funkcionári NAKA a špeciálnej prokuratúry /ktorú si „ficova mafia“ netrúfne zrušiť/ by jačali ako zmyslov zbavení, ako im nová moc ubližuje. Z kadejakých bruselských a washingtonských kanálov by prichádzali pozorovateľské misie, demarše, rozhodnutia „medzinárodných“ inštancií, vyhlásenia organizácií na ochranu slobody tlače, novinárov, demokracie a podobných sorosovských klišé.
  • V slovenských lesoch by sa urýchlilo drancovanie. Drevo by sa ťažilo len také fukoty. Aj v 4. a 5.pásme. Zrušila by sa NP, ktorá nevyhovuje lokálnym drevomafiánom a nenažratým developerom, čo najnovšie začali výstavbu druhej katastrofy menom Jasná už priamo na hranici TANAPu v Západných Tatrách pri Račkovej doline. Zintenzívni sa zabíjanie medveďov, ale aj ostatnej zvery, výstavba nezmyselných ciest /ako je rozšírenie Cesty slobody/, trestuhodných projektov vlekov v oblasti Bystrej, Baranca a Jakubinej, nehatene by pokračovala „regulácia“ Belej a obstavanie jej brehov odpornými chatami a penzionmi. Zvýšili by sa agrodotácie pre pestovateľov kukurice, pšenice, repky a slnečnice na hranici TANAPu. S havarijným stavom zamorených lokalít okolo Strážskeho a v Dubovom na Horehrone sa ale nič nezmení.
  • Z väzení a ciel predbežného zadržania vyjdú po zdĺhavých revíziách potupov NAKA, OČTK a súdov nevinne odsúdení, či tí, ktorých trestné činy boli zveličené. To vyvolá krik dobre organizovaných skupín okolo Lipšica, Grendela, Matoviča, Remišovej ale aj Kollára a Sulíka. Matovičovi, Lipšicovi, Mikulcovi a možno aj Hamranovi sa však nič zlé nestane. „Ficova mafia“ sa tak, ako v minulosti bude báť zakročiť. /Kvôli Bruselu, kvôli Washingtonu, kvôli vrodenej oportunistickej zmierlivosti a možno aj zbabelosti/.

Nič svetoborné sa po návrate „Ficovej mafie“ k moci nestane. Ale aspoň sa tu zase o trochu-trošičku vyčistí vzduch. Ľudia si zvolia menšie zlo. A pošlú /natrvalo ?/ preč súčasnú antidemokratickú a antislovenskú mafiu. Mafiu BEZ ÚVODZOVIEK.

Administrátor slobody slova

26.08.2022

Slobodu slova a tlače nám zaručuje ústava. Teoreticky. Prakticky nám ju povoľuje, zakazuje, ruší, maže pán administrátor. Pravdu nám povoľuje, odníma, maže a ruší administrátor Pravdy. Človek, ktorý robí, čo musí. Lebo chce čo musí. A musí to čo môže. Administrátor je ako kat. Ke´d ho potrebujú, zavolajú mu dohovorené heslo. On sa slušne oblečie a príde na [...]

Niekomu nadávať je dovolené, inému nie ?

23.08.2022

Pán Krupa môže veselo nadávať na ľudí, ktorých nepozná, od ktorých nikdy nič nečítal a ani nepočul na vlastné uši. Keď mu bloger odvetil vice versa rovnakým štýlom, bol jeho -už druhý blog, stiahnutý z titulky. V poriadku, poskytovateľ má na to právo. Na jazyku však zostáva horkosť. Zjavne platí,- čo je dovolené bohovi, nie je dovolené volovi. A pán Krupa bude [...]

Vrahyňa D.Duginovej odhalená ?

22.08.2022

Ruská FSB /podľa agentúry Reuters/ identifikovala pravdepodobného vraha D.Duginovej, dcéry ruského profesora filozofie Dugina. Vrahyňou je príslušníčka ukrajinskej tajnej služby SBU, Natália Pavlovna Vovková, nar. 1979 Táto osoba prišla do RF 23. júla ako utečenkyňa z Ukrajiony. Pricestovala do Moskvy aj so svojou neplnoletou dcérou. Prenajala si byt v tom istom dome, v ktorom [...]

Ján Mazák / Ján Gandžala /

Súdnu radu dočasne vedie jej podpredseda Ján Gandžala

19.04.2024 11:56

Termín voľby nového predsedu Súdnej rady SR zatiaľ neoznámili.

francúzsko, polícia

Vo Francúzsku zomrela školáčka na infarkt, útočník predtým pobodal jej spolužiačky

19.04.2024 11:55

Škola bola uzavretá po útoku muža s nožom na dvojicu školáčok.

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05, aktualizované: 12:03

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

nshv

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 270373x
Priemerná čítanosť článkov: 3918x

Autor blogu

Kategórie