Založ si blog

Hold k 80-tym narodeninám Vladimírovi Mečiarovi /1/

Včera sa manažér procesu obnovy slovenskej štátnosti a zakladateľ prvej skutočne suverénnej a demokratickej Slovenskej republiky pán JUDr.Vladimír Mečiar dožil 80-ky. Dovoľte mi, aby som mu pri tejto príležitosti zablahoželal, zaželal veľa šťastia, zdravia a chuti do ďalšej práci.

Spomedzi želaní -šťastia, zdravia a chuti do ďalšej práce vyzerá ako najrealistickejšie práve to tretie. Želať dnes Slovákovi šťastie, to je vzhľadom na situáciu u nás a vo svete čosi ako science fiction. Želať 80-nikovi zdravie, to je u človeka v tomto veku, keď /podľa slov mojej nebohej matky/ vstúpil do obdobia serióznej staroby, do veku spojeného s množstvom diagnóz, želaním čohosi veľmi relatívneho. A tak naozaj je želanie chuti do práce čosi, čo je aj v 80-ke nielen realistické /koľko ľudí tvorilo až do 95-100-ky/, liečivé ale pri vašej povestnej vôli aj skutočne dosiahnuteľné.

Pán Mečiar píšte. Píšte pamäti na dobu, ktorá bola pre Slovensko jedinečná ako tisícročná prívalová voda. Píšte o dobe, v ktorej ste vy osobne boli jedným z jej hýbateľov. Ale píšte aj poznámky, úvahy, komentáre vecí, ktoré sa dnes dejú okolo nás. Píšte, lebo vo vašich slovách sa stále dá nájsť mnoho diamantov mysle, čo zažiaria, len čo na ne dopadne zrak usilovného hľadača pokladov.

Pán Mečiar, v týchto dňoch si nielen vaši priatelia a ctitelia, ale aj odvekí i novovypestovaní nepriatelia /ktorí sú zároveň nepriateľmi nás, všetkých skutočných Slovákov/ pripomenuli vaše životné jubileum. Ako inak-pripomenuli si ho lžami, demagógiou a invektívami. Počastovali vás niečím, na čo ste azda po celý svoj život zvyknutý a čo s bravúrou leva od seba odbíjate ako sekerka pri prieniku do dreva od seba odbíja íverčeky. Bezvýznamní táraji, gágaji a prdúskovia si pri Vašej 80-ke spomenuli na svoje zlaté časy. Na časy, keď za grajciar kúpení žurnalisti, nahlúpli pseudo-politici a prvoplánoví akože-humoristi žili z Vás, z očierňovania a démonizácie vášho obraz v dejinách SR, sa teraz, pri Vašej 80-ke na chvíľu akoby sa vrátili. v čase. Nímandi vďaka vám zase zhrabli malé honoráre a Vás prinútili k malému sarkastickému úsmevu.

Pán Mečiar, príde čas, keď história v plnej miere ocení váš dejinný prínos k vytvoreniu a ROZBEHNUTIU prvého aspoň načas suverénneho demokratického slovenského štátu. Sám viete, ako to bolo ťažké. Koľko vonkajších i vnútorných neprajníkov idea samostatnej SR mala. Sám viete, koľko dôvtipu, fígľov a samozrejme vôle bolo treba, aby od januára 1993 SR začala existovať. Sám dobre viete, koľko aj šikovných ľudí úlohy ktoré ste im dali, nezvládlo. Koľko gaunerov a agentov-provokatérov sa okolo vás tmolilo. Sám dobre viete, že popri heroickej práci s grandióznymi výsledkami sa u nás vtedy urobili aj chyby. Ale to je pri tom návale a tempe roboty normálne. Výsledok, ktorý ste napriek všetkému dosiahli je pre Slovákov epochálny. Pomohli ste založiť a vybudovať slovenský štát, ktorý bol v ťažkých časoch spoločensko-ekonomických zmien 1/ životaschopný, 2/ demokraticky funkčný, 3/ ekonomicky a sociálne fungujúci, no najmä to bol štát, ktorý bol počas vašej zruba 6-ročnej vlády EKONOMICKY, VOJENSKY A POLITICKY NEZÁVISLÝ, zvrchovaný, postavený mimo akýchkoľvek veľmocenských blokov a sfér vplyvu. Pán Mečiar, obdobie 1992-1998 bolo zlatým vekom slovenskej neodvyslosti a emancipácie. Áno, geniálne ste pri vytvorení tohto stavu využili chvíľkové geopolitické vákuum. Ale je vaša zásluha, že ste toto vákuum identifikovali a využili. A že sa to napokon skončilo v 1998 tak, ako skončilo-nie je vaša vina, ani vina Slovákov. História to okno výnimočnosti zavrela. To je všetko. Ale že jeho otvor Slováci využili,-to je Vaša zásluha a dôvod našej vďačnosti. Obdobie 1992-1998 bude navždy svietiť slovenskými dejinami ako príklad, ako majú budúci slovenskí politici využiť možnosti, ktoré im epocha zmien ponúka.

Pán Mečiar, ďakujeme vám za to, čo ste pre SR urobili. A ešte raz – veľa šťastia, zdravia a chute do ďalšej tvorivej práce ! Držte sa !

PS: Nasledovať budú ešte dva analytické články venované mýtom a legendám o Mečiarovi a dvom rôznym pravdám o tzv. „mečiarizme“. Bude to dlhšie-ale verte, skracoval som to, ako sa len dalo….

Administrátor slobody slova

26.08.2022

Slobodu slova a tlače nám zaručuje ústava. Teoreticky. Prakticky nám ju povoľuje, zakazuje, ruší, maže pán administrátor. Pravdu nám povoľuje, odníma, maže a ruší administrátor Pravdy. Človek, ktorý robí, čo musí. Lebo chce čo musí. A musí to čo môže. Administrátor je ako kat. Ke´d ho potrebujú, zavolajú mu dohovorené heslo. On sa slušne oblečie a príde na [...]

Niekomu nadávať je dovolené, inému nie ?

23.08.2022

Pán Krupa môže veselo nadávať na ľudí, ktorých nepozná, od ktorých nikdy nič nečítal a ani nepočul na vlastné uši. Keď mu bloger odvetil vice versa rovnakým štýlom, bol jeho -už druhý blog, stiahnutý z titulky. V poriadku, poskytovateľ má na to právo. Na jazyku však zostáva horkosť. Zjavne platí,- čo je dovolené bohovi, nie je dovolené volovi. A pán Krupa bude [...]

Vrahyňa D.Duginovej odhalená ?

22.08.2022

Ruská FSB /podľa agentúry Reuters/ identifikovala pravdepodobného vraha D.Duginovej, dcéry ruského profesora filozofie Dugina. Vrahyňou je príslušníčka ukrajinskej tajnej služby SBU, Natália Pavlovna Vovková, nar. 1979 Táto osoba prišla do RF 23. júla ako utečenkyňa z Ukrajiony. Pricestovala do Moskvy aj so svojou neplnoletou dcérou. Prenajala si byt v tom istom dome, v ktorom [...]

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

Mikuláš Černák, súd

Zatiaľ nie, odkázal Černák. Na súde nastal zvrat, rozhodovať o jeho prepustení sa bude o týždeň, boss bossov prehovorí

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:52

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

nshv

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 270937x
Priemerná čítanosť článkov: 3927x

Autor blogu

Kategórie