Založ si blog

Washington Post o nespokojnosti so Zelenským

Americký The Washington Post píše o tom, že nespokojnosť starostov a obecných poslancov vo veľkých ukrajinských mestách rastie. V Krivom Rogu, Dnepropetrovsku, Rovne a Černigove sa miestni činovníci búria proti obmedzovaniu ich právmocí a ich prenosu na vojensko-štátnu administratívu, dosadenú Zelenským. Aj keď sa medzi nespokojnými ozývajú hlasy za obnovu mierových rozhovorov s Ruskom, hlavným jablkom sváru sú ako vždy – PENIAZE.

Zo štedrých dotácií, ktoré sa zo Západu na Ukrajinu valia, dostáva samospráva len nepatrné množstvo. Zelenského administratíva hovorí, že centralizáciou peňazí v rukách jeho ľudí sa zabráni korupcii. – Ktovie. Možno je to tak a možno naopak. Ktovie.

Nazdám sa,-tentokrát ja,-nie The Washington Post, že so stratou Donbasu sa pravdepodobnosť nespokojnosti so Zelenským a riziko, že ho napokon aj USA odstavia, bude zvyšovať. Jediné, čo Zelenského udrží, môže byť ako-tak úspešná protiofenzíva. Napríklad na toľkokrát spomínanom smere na Cherson.

Požijeme-uvidíme.

No a už aj vidíme. Kyjevský politológ S.Markov skritizoval dnes článok v WP, že vraj preháňa. Konfliktné vzťahy má vraj Zelenskij iba so samosprávou Černigova a Dnepropetrovska. V iných mestách je medzi ich vedeniami a Zelenského ľuďmi iba „napätie“. Konflikt sa ale netýka iba peňazí, ale aj toho, že samosprávy sa boja, aby ich mestá nestihol osud Mariupola. Toto mesto z vojensko-strategických dôvodov obetovali ukrajinské centrálne orgány, aby spomalili postup Rusov. Výsledkom je úplné zničenie mesta, státisíce utečencov a strata celoživotného majetku všetkých vyše pol miliona obyvateľov. V iných mestách chcú, aby sa pri event.postupe Rusov išlo podľa štandardnej civilizovanej politickej a vojenskej logiky a nie podľa Stalinovho receptu v Stalingrade….

Kritikou na Zelenského stupňuje, ako inak,- aj Sky News. Táto opozičná americká tv ústami vedúcej osobnosti Cory Bernardiho nedávno konštatovala rozpor medzi obrazom o Zelenskom ako o hrdinovi v západných médiách a jeho praktickou politikou. Konštatovala. že bol zvolený, aby ukončil občiansku vojnu medzi „pravými“ Ukrajincami a ruskojazyčnými Ukrajincami. V realite však Zelenskij konal naopak-zavliekol občiansky konflikt do úrovne konfliktu s RF. Zbytočne provokoval s NATO a držal stranu extrémistom z Pravého sektora. Podľa Sky News je Západ zo Zelenského unavený a zoči-voči vojenským neúspechom, ekonomickej mizérii a krutej zime 2022/23 sa názor na tohto „hrdinu“ pomaličky mení.

Znovu však platí, -že skutočné zmeny ukáže až budúcnosť.

Administrátor slobody slova

26.08.2022

Slobodu slova a tlače nám zaručuje ústava. Teoreticky. Prakticky nám ju povoľuje, zakazuje, ruší, maže pán administrátor. Pravdu nám povoľuje, odníma, maže a ruší administrátor Pravdy. Človek, ktorý robí, čo musí. Lebo chce čo musí. A musí to čo môže. Administrátor je ako kat. Ke´d ho potrebujú, zavolajú mu dohovorené heslo. On sa slušne oblečie a príde na [...]

Niekomu nadávať je dovolené, inému nie ?

23.08.2022

Pán Krupa môže veselo nadávať na ľudí, ktorých nepozná, od ktorých nikdy nič nečítal a ani nepočul na vlastné uši. Keď mu bloger odvetil vice versa rovnakým štýlom, bol jeho -už druhý blog, stiahnutý z titulky. V poriadku, poskytovateľ má na to právo. Na jazyku však zostáva horkosť. Zjavne platí,- čo je dovolené bohovi, nie je dovolené volovi. A pán Krupa bude [...]

Vrahyňa D.Duginovej odhalená ?

22.08.2022

Ruská FSB /podľa agentúry Reuters/ identifikovala pravdepodobného vraha D.Duginovej, dcéry ruského profesora filozofie Dugina. Vrahyňou je príslušníčka ukrajinskej tajnej služby SBU, Natália Pavlovna Vovková, nar. 1979 Táto osoba prišla do RF 23. júla ako utečenkyňa z Ukrajiony. Pricestovala do Moskvy aj so svojou neplnoletou dcérou. Prenajala si byt v tom istom dome, v ktorom [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

nshv

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 270327x
Priemerná čítanosť článkov: 3918x

Autor blogu

Kategórie