Založ si blog

Prečo Ukrajinci utekajú zo slobodných území na okupované ?

Prečo Ukrajinci utekajú zo slobodných území v EU alebo na Západnej Ukrajine do Chersonu, Melitopolu, Donecka či Luganska-teda na územia, ktoré sú podľa Kyjeva okupované ruskou armádou ? Prečo do Chersonu, ktorý má byť podľa Kyjeva už-už oslobodený protiofenzívou ukrajinskej armády, prúdia denne cez vojenský čekpoint na rusko-ukrajinskej línii frontu stovky aut ? Prečo sú v týchto autách celé rodiny a prečo sú na miestach pre batožinu veci, ktoré nesvedčia o tom, že idú iba na krátku návštevu smrteľne chorého príbuzného ? Prečo si na odobierku s umierajúcim berú svojich zvieracích miláčikov ?

Tieto otázky som nevymyslel ja. A ani som si ich neprečítal z bájnej príručky pre ruských trolov. – Vypočul som si ich od redaktora AMERICKEJ provládnej „bidenovskej“ televízie CNN. Nedávno. Čakal som, kedy to tu niekto zverejní. Ale nedočkal som sa. A pretože sú tieto otázky redaktora CNN určené Ukrajincom, ktorí sa pred jeho očami náhlili na svojich autách do „ruskej poroby“ zaujímavé, dovolil som si podeliť sa o ne aj s Vami.

Redaktor CNN našiel vysvetlenie v tom, že sa k týmto v drivej väčšine ruskojazyčným Ukrajincom stavali ich hostitelia na Západnej Ukrajine nevraživo až nepriateľsky. Nútili ich komunikovať v haličskej ukrajinčine, ktorej dobre nerozumie dokonca ani prezident Zelenskij. Diskriminovali ich pri pokuse nájsť si na Západnej Ukrajine prácu. Mesiace ich trpeli v lacných zanedbaných nocľahárňach…A veľa lepšieho nezažili vraj ani navrátilci z Poľska, Česka, Slovenska, Rumunska. A tak si tí utečenci z Východnej a Južnej Ukrajiny užili trochu migračných benefitov – a po pol roku im už hádam aj stačilo.

-Vracajú sa domov….

Administrátor slobody slova

26.08.2022

Slobodu slova a tlače nám zaručuje ústava. Teoreticky. Prakticky nám ju povoľuje, zakazuje, ruší, maže pán administrátor. Pravdu nám povoľuje, odníma, maže a ruší administrátor Pravdy. Človek, ktorý robí, čo musí. Lebo chce čo musí. A musí to čo môže. Administrátor je ako kat. Ke´d ho potrebujú, zavolajú mu dohovorené heslo. On sa slušne oblečie a príde na [...]

Niekomu nadávať je dovolené, inému nie ?

23.08.2022

Pán Krupa môže veselo nadávať na ľudí, ktorých nepozná, od ktorých nikdy nič nečítal a ani nepočul na vlastné uši. Keď mu bloger odvetil vice versa rovnakým štýlom, bol jeho -už druhý blog, stiahnutý z titulky. V poriadku, poskytovateľ má na to právo. Na jazyku však zostáva horkosť. Zjavne platí,- čo je dovolené bohovi, nie je dovolené volovi. A pán Krupa bude [...]

Vrahyňa D.Duginovej odhalená ?

22.08.2022

Ruská FSB /podľa agentúry Reuters/ identifikovala pravdepodobného vraha D.Duginovej, dcéry ruského profesora filozofie Dugina. Vrahyňou je príslušníčka ukrajinskej tajnej služby SBU, Natália Pavlovna Vovková, nar. 1979 Táto osoba prišla do RF 23. júla ako utečenkyňa z Ukrajiony. Pricestovala do Moskvy aj so svojou neplnoletou dcérou. Prenajala si byt v tom istom dome, v ktorom [...]

Fico, Šefčovič

Fico: Vláda na post eurokomisára za SR opäť navrhne Šefčoviča

18.04.2024 18:30

Uviedol to predseda vlády po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ v Bruseli.

zelenskyj

Rusom chcel pomôcť s atentátom na Zelenského, zbieral informácie o letisku Rzeszów

18.04.2024 18:23

Zelenskyj poľské letisko používa pri cestách do zahraničia, pretože vzdušný priestor Ukrajiny je od začiatku ruskej invázie uzavretý.

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Zrútila sa hlavná fasáda historickej budovy kodanskej burzy, ktorá horí od utorka

18.04.2024 18:07, aktualizované: 19:04

Požiar ťažko poničil renesančnú budovu zo 17. storočia, ktorá prišla o svoju vysokú vežu i veľkú časť strechy.

Zoran Milanovič

Chcel byť hráč i rozhodca. Záhrebský Trump ešte nepovedal posledné slovo

18.04.2024 17:31

Bolo to, akoby sa Zuzana Čaputová z pozície hlavy štátu uchádzala o premiérsky post. A hoci chorvátsky prezident Zoran Milanovič so svojimi sociálnymi demokratmi parlamentné voľby nevyhral, v procese formovania budúcej vlády zostáva stále v hre.

nshv

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 270297x
Priemerná čítanosť článkov: 3917x

Autor blogu

Kategórie