Založ si blog

Ešte raz k ostreľovaniu atómovej elektrárne

Už tu pred nedávnom bol blog o tom, kto a prečo ostreľuje Záporožskú atómovú elektráreň /ďalej ZAE/. Blog sa tu dlho neohrial. Zato nezmysly o tom, ako v ZAE Rusi ostreľujú sami seba, hoci elektráreň a k nej patriace mesto Energodar sú pomerne hlboko v ruskom tyle, sa v médiách objavujú neustále. Ako bolesť zuba, keď sa nelieči. Pokúsim sa teda ešte raz o liečbu a znovu kladiem otázku: je normálne, aby sa u nás šírila vec, ktorá je možno uveriteľná v Kyjeve, ale normálny stredoeurópsky slovenský mozog má s jej spracovaním problém ? Načo je dobré šíriť v SR takú nelogickú absurditu- akože Rusi ostreľujú Rusov, aby zničili strategické zariadenie, ktoré im momentálne patrí, ktoré nie je ohrozené žiadnou pozemnou ofenzívou UA a ktoré prináša úžitok aj územiam obsadeným OS RF ?

Každému, kto vie, kde je východ a západ je jasné, že USA, UK a NATO by radi videli v ZAE akože medzinárodných akože OSN akože nezávislých mierotvorcov, čo by dohliadali na pokoj v ZAE. Každému, kto má ukončené ZŠ je jasné, že by Rusi boli naivní a sprostí, aby bez nejakej dohody o mieri či aspoň o prímerí opustili zariadenie a územie, ktorého dobytie má pre nich strategický význam a stálo mnoho životov vojakov RF/DNR/LNR.

Páni novinári, zľutujte sa a neútočte na náš slovenský sedliacky rozum kyjevskými fintami. Na Slovensku nezaberajú. Pôsobia kontraproduktívne. Vďaka takýmto fintám /a pravidelne ponúkanému „vtipu“ o tom, ako nové ruské tanky horia lepšie ako staré…/ sa smutné tragické vojnové udalosti na Ukrajine menia na absurdné divadlo či frašku. – Páni z médií, -to nemôžete z kyjevských „informácií“ vynechať aspoň tie,-ktoré /som o tom presvedčený lebo verím i vo váš zdravý rozum/ pôsobia aj na vás čudne, nedôveryhodne, – jednoducho „mimo nočník“ ?

Administrátor slobody slova

26.08.2022

Slobodu slova a tlače nám zaručuje ústava. Teoreticky. Prakticky nám ju povoľuje, zakazuje, ruší, maže pán administrátor. Pravdu nám povoľuje, odníma, maže a ruší administrátor Pravdy. Človek, ktorý robí, čo musí. Lebo chce čo musí. A musí to čo môže. Administrátor je ako kat. Ke´d ho potrebujú, zavolajú mu dohovorené heslo. On sa slušne oblečie a príde na [...]

Niekomu nadávať je dovolené, inému nie ?

23.08.2022

Pán Krupa môže veselo nadávať na ľudí, ktorých nepozná, od ktorých nikdy nič nečítal a ani nepočul na vlastné uši. Keď mu bloger odvetil vice versa rovnakým štýlom, bol jeho -už druhý blog, stiahnutý z titulky. V poriadku, poskytovateľ má na to právo. Na jazyku však zostáva horkosť. Zjavne platí,- čo je dovolené bohovi, nie je dovolené volovi. A pán Krupa bude [...]

Vrahyňa D.Duginovej odhalená ?

22.08.2022

Ruská FSB /podľa agentúry Reuters/ identifikovala pravdepodobného vraha D.Duginovej, dcéry ruského profesora filozofie Dugina. Vrahyňou je príslušníčka ukrajinskej tajnej služby SBU, Natália Pavlovna Vovková, nar. 1979 Táto osoba prišla do RF 23. júla ako utečenkyňa z Ukrajiony. Pricestovala do Moskvy aj so svojou neplnoletou dcérou. Prenajala si byt v tom istom dome, v ktorom [...]

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

nshv

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 270482x
Priemerná čítanosť článkov: 3920x

Autor blogu

Kategórie