Založ si blog

Ešte raz k ostreľovaniu atómovej elektrárne

Už tu pred nedávnom bol blog o tom, kto a prečo ostreľuje Záporožskú atómovú elektráreň /ďalej ZAE/. Blog sa tu dlho neohrial. Zato nezmysly o tom, ako v ZAE Rusi ostreľujú sami seba, hoci elektráreň a k nej patriace mesto Energodar sú pomerne hlboko v ruskom tyle, sa v médiách objavujú neustále. Ako bolesť zuba, keď sa nelieči. Pokúsim sa teda ešte raz o liečbu a znovu kladiem otázku: je normálne, aby sa u nás šírila vec, ktorá je možno uveriteľná v Kyjeve, ale normálny stredoeurópsky slovenský mozog má s jej spracovaním problém ? Načo je dobré šíriť v SR takú nelogickú absurditu- akože Rusi ostreľujú Rusov, aby zničili strategické zariadenie, ktoré im momentálne patrí, ktoré nie je ohrozené žiadnou pozemnou ofenzívou UA a ktoré prináša úžitok aj územiam obsadeným OS RF ?

Každému, kto vie, kde je východ a západ je jasné, že USA, UK a NATO by radi videli v ZAE akože medzinárodných akože OSN akože nezávislých mierotvorcov, čo by dohliadali na pokoj v ZAE. Každému, kto má ukončené ZŠ je jasné, že by Rusi boli naivní a sprostí, aby bez nejakej dohody o mieri či aspoň o prímerí opustili zariadenie a územie, ktorého dobytie má pre nich strategický význam a stálo mnoho životov vojakov RF/DNR/LNR.

Páni novinári, zľutujte sa a neútočte na náš slovenský sedliacky rozum kyjevskými fintami. Na Slovensku nezaberajú. Pôsobia kontraproduktívne. Vďaka takýmto fintám /a pravidelne ponúkanému „vtipu“ o tom, ako nové ruské tanky horia lepšie ako staré…/ sa smutné tragické vojnové udalosti na Ukrajine menia na absurdné divadlo či frašku. – Páni z médií, -to nemôžete z kyjevských „informácií“ vynechať aspoň tie,-ktoré /som o tom presvedčený lebo verím i vo váš zdravý rozum/ pôsobia aj na vás čudne, nedôveryhodne, – jednoducho „mimo nočník“ ?

Administrátor slobody slova

26.08.2022

Slobodu slova a tlače nám zaručuje ústava. Teoreticky. Prakticky nám ju povoľuje, zakazuje, ruší, maže pán administrátor. Pravdu nám povoľuje, odníma, maže a ruší administrátor Pravdy. Človek, ktorý robí, čo musí. Lebo chce čo musí. A musí to čo môže. Administrátor je ako kat. Ke´d ho potrebujú, zavolajú mu dohovorené heslo. On sa slušne oblečie a príde na [...]

Niekomu nadávať je dovolené, inému nie ?

23.08.2022

Pán Krupa môže veselo nadávať na ľudí, ktorých nepozná, od ktorých nikdy nič nečítal a ani nepočul na vlastné uši. Keď mu bloger odvetil vice versa rovnakým štýlom, bol jeho -už druhý blog, stiahnutý z titulky. V poriadku, poskytovateľ má na to právo. Na jazyku však zostáva horkosť. Zjavne platí,- čo je dovolené bohovi, nie je dovolené volovi. A pán Krupa bude [...]

Vrahyňa D.Duginovej odhalená ?

22.08.2022

Ruská FSB /podľa agentúry Reuters/ identifikovala pravdepodobného vraha D.Duginovej, dcéry ruského profesora filozofie Dugina. Vrahyňou je príslušníčka ukrajinskej tajnej služby SBU, Natália Pavlovna Vovková, nar. 1979 Táto osoba prišla do RF 23. júla ako utečenkyňa z Ukrajiony. Pricestovala do Moskvy aj so svojou neplnoletou dcérou. Prenajala si byt v tom istom dome, v ktorom [...]

gobbels

Aj zadarmo. Berlín sa nevie zbaviť vily po Goebbelsovi, uvažuje o zbúraní

03.05.2024 23:03

Berlín sa snaží zbaviť vily, ktorú kedysi vlastnil šéf propagandy nacistickej Tretej ríše Joseph Goebbels.

nemecko požiar

V Berlíne vzbĺkla hala firmy zo skupiny Diehl. Vyrába aj systém Iris-T dodaný Ukrajine

03.05.2024 21:45

S plameňmi v berlínskej časti Lichterfelde bojovalo 180 hasičov, ale požiar do večera pod kontrolou ešte nemali, napísala DPA.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

Spojené štáty odsúdili ruské kyberútoky na Európu vrátane Slovenska, je za nimi známy aktér

03.05.2024 21:17

USA skupinu spojili napríklad aj so zasahovaním do amerických prezidentských volieb, ktoré vyhral Donald Trump.

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

nshv

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 271898x
Priemerná čítanosť článkov: 3941x

Autor blogu

Kategórie