Založ si blog

Ostreľovanie centra miliónového Donecka – aký to má vojenský zmysel ? Americké delá 777 M v akcii…

Chcel som dnes písať o zastúpení amerických filmových ohlupovákov v ponuke televízií, ktoré sa cez káblovky dostávajú do slovenských domácností. Pred chvíľou som sa však dozvedel, že centrum miliónového Donecka bolo ostreľované OS UA, ktoré ustupujúc z Donbasu chcú asi po sebe zanechať nezmazateľnú stopu. Zanechali: 6 mŕtvych a 14 ranených, mnohí z nich vo vážnom stave. Medzi mŕtvymi je aj 13-ročný žiak miestneho klasického gymnázia, ktoré bolo epicentrom ostreľovania. Mnoho zranených je v kritickom stave.

Neviem, či na túto streľbu odpovedia OS DNR alebo RF ostreľovaním kijevského Majdanu, alebo iných častí centra Kijeva. Dúfam, že nie. Lebo odplácať zlo zlom sa nevypláca.

OS Ukrajiny dostali na Donbas už nové americké ťažké kanóny s ďalekým doletom a veľkým kalibrom. Dúfam, že to ostreľovanie nebolo spôsobené nimi. Kanóny sú to vraj samonavádzané cez GPS a majú presný dostrel. Neverím, že by ich vojaci zastreľovali na pokojné mestské centrum. Neverím, že to tí vojaci urobili schválne. Jednoducho neverím. Som naivný ?

Administrátor slobody slova

26.08.2022

Slobodu slova a tlače nám zaručuje ústava. Teoreticky. Prakticky nám ju povoľuje, zakazuje, ruší, maže pán administrátor. Pravdu nám povoľuje, odníma, maže a ruší administrátor Pravdy. Človek, ktorý robí, čo musí. Lebo chce čo musí. A musí to čo môže. Administrátor je ako kat. Ke´d ho potrebujú, zavolajú mu dohovorené heslo. On sa slušne oblečie a príde na [...]

Niekomu nadávať je dovolené, inému nie ?

23.08.2022

Pán Krupa môže veselo nadávať na ľudí, ktorých nepozná, od ktorých nikdy nič nečítal a ani nepočul na vlastné uši. Keď mu bloger odvetil vice versa rovnakým štýlom, bol jeho -už druhý blog, stiahnutý z titulky. V poriadku, poskytovateľ má na to právo. Na jazyku však zostáva horkosť. Zjavne platí,- čo je dovolené bohovi, nie je dovolené volovi. A pán Krupa bude [...]

Vrahyňa D.Duginovej odhalená ?

22.08.2022

Ruská FSB /podľa agentúry Reuters/ identifikovala pravdepodobného vraha D.Duginovej, dcéry ruského profesora filozofie Dugina. Vrahyňou je príslušníčka ukrajinskej tajnej služby SBU, Natália Pavlovna Vovková, nar. 1979 Táto osoba prišla do RF 23. júla ako utečenkyňa z Ukrajiony. Pricestovala do Moskvy aj so svojou neplnoletou dcérou. Prenajala si byt v tom istom dome, v ktorom [...]

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

nshv

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 271128x
Priemerná čítanosť článkov: 3929x

Autor blogu

Kategórie