Založ si blog

Podžubané džubilium Alžbety II

Naši novinárikovia nevedia, na ktorú nohu skočiť. Každý deň prinesú o spráchnivených aristokratoch, hrajúcich rolu pseudo- „panovníkov“ vo Veľkej Británii, vo svojich médiách aspoň dve-tri správy a štyri fotografie. Zaujímalo by ma, kto túto evidentne platenú reklamu reálne aj platí. Neverím, že pretriasať členov rodiny z inej vzdialenej a ku Slovanom dosť nepriateľsky zameranej krajiny je ich osobná záľuba. Predpokladám, že to robia len preto, že je to ich práca. Lenže kto im za to platí ?

Pre Angličanov je táto ich „kráľovská“ rodina vraj akýmsi reprezentatívnym vzorom. Vzhľadom na to, ako šovinisticky poňaté je anglické školstvo a ako málo informovaní sú Angličania o zločinoch ich koloniálneho a imperiálneho „kingdomu“, tomu aj verím. Čo však má symbolizovať táto rodina, zaťažená dedičným hriechom britského kolonializmu a imperializmu pre nás Slovákov a Slovanov ? Čo to má znamenať pre nás, čo sme boli v školách vzdelávaní objektívnejšie, pre nás čo sme viac-či menej oboznámení so všelijakými nekalými skutkami, ktoré Briti a osobitne Angličania vo svete napáchali ?

Máme azda slziť od dojatia pri pohľade na „milú“ starenku v žltkavom habite, ktorej predkovia podporovali celosvetové námorné pirátstvo /najmä voči portugalským lodiam so vzácnym korením a španielskym a francúzskym lodiam so zlatom, bavlnou a diamantami/ ? Máme mať úctu k „babičke“, ktorá je historicky prepojená na anglických otrokárov, čo zotročili na svojich amerických plantážach milióny Afričanov ? Máme azda tlieskať reprezentantom tých, čo vymysleli koncentračné tábory a masovo v nich kynožili ženy a deti slobodomyseľných Búrov, či tých, čo v koloniálnych vojnách a hladomorom zlikvidovali milióny Írov a Indov ? No a máme my Slováci aplaudovať symbolom Británie a Anglicka, – krajiny, ktorá do poslednej chvíle nechcela zbaviť Slovákov maďarského jarma, ktorá v 1938 odovzdala aj Slovensko do náručia Hitlera, Becka a Horthyho, ktorá nám tu rozbombardovala Dubovú, N.Zámky, Považie, Bratislavu a ktorá do poslednej chvíle intrigovala proti obnove slovenskej štátnosti v 1993 ?

To si koncipienti mediálnych kampaní, okiadzajúcich kadidlom zbožšťovania práchnivé trápno-tragické aristokratické figúrky Windsorovcov naozaj myslia, že im to Slováci žerú a zožerú ? Že nás cez klobúčiky a kabelky E. Druhej okabátia ? Zopár nevzdelancov, odnárodnencov, snobov a platených „aktivistov“ British Counselu možno áno. Ale drvivú väčšinu normálnych Slovákov iba ešte viac utvrdia v presvedčení, že naše médiá nie sú naše, ale skôr britské, americké, holandské, belgické…jednoducho cudzie. A že miesto oslavy našich slovenských vlasteneckých celebrít robia trápny servilný servis slameným panákom na „kráľovských“ dvoroch, osobitne tým od Atlantiku.

Administrátor slobody slova

26.08.2022

Slobodu slova a tlače nám zaručuje ústava. Teoreticky. Prakticky nám ju povoľuje, zakazuje, ruší, maže pán administrátor. Pravdu nám povoľuje, odníma, maže a ruší administrátor Pravdy. Človek, ktorý robí, čo musí. Lebo chce čo musí. A musí to čo môže. Administrátor je ako kat. Ke´d ho potrebujú, zavolajú mu dohovorené heslo. On sa slušne oblečie a príde na [...]

Niekomu nadávať je dovolené, inému nie ?

23.08.2022

Pán Krupa môže veselo nadávať na ľudí, ktorých nepozná, od ktorých nikdy nič nečítal a ani nepočul na vlastné uši. Keď mu bloger odvetil vice versa rovnakým štýlom, bol jeho -už druhý blog, stiahnutý z titulky. V poriadku, poskytovateľ má na to právo. Na jazyku však zostáva horkosť. Zjavne platí,- čo je dovolené bohovi, nie je dovolené volovi. A pán Krupa bude [...]

Vrahyňa D.Duginovej odhalená ?

22.08.2022

Ruská FSB /podľa agentúry Reuters/ identifikovala pravdepodobného vraha D.Duginovej, dcéry ruského profesora filozofie Dugina. Vrahyňou je príslušníčka ukrajinskej tajnej služby SBU, Natália Pavlovna Vovková, nar. 1979 Táto osoba prišla do RF 23. júla ako utečenkyňa z Ukrajiony. Pricestovala do Moskvy aj so svojou neplnoletou dcérou. Prenajala si byt v tom istom dome, v ktorom [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

nshv

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 268718x
Priemerná čítanosť článkov: 3894x

Autor blogu

Kategórie