Založ si blog

Z mosta do prosta o našom členstve v EU a NATO

Vraveli nám- vstúpite do EU a za pár rokov tu budete mať takú životnú úroveň aká je vo vyspelých krajinách v Západnej Európe. Vraveli nám, v EU sa budete mať lepšie. A stále lepšie. A lepšie. A tak sme vstúpili.

Vraveli nám, vstúpite do NATO a budete mať lacnejšiu obranu a zbavíte sa nebezpečenstva vojny- veď NATO je obranná organizácia. Vďaka NATO budete môcť na hrozbu vojny zabudnúť.

Toto nám vraveli v časoch, keď chceli odstrániť V.Mečiara z postu premiéra, keď nás chceli zbaviť našej neangažovanosti v blokoch a „nadmernej“ suverenity ekonomickej i bezpečnostnejoblasti Toto nám vraveli. Od nášho vstupu do NATO a EU uplynuli asi dve desaťročia. Ako sa teda dnes máme ? Hrozí nám stále vyššia a vyššia životná úroveň ? Hrozí nám rastúci blahobyt ? Šetríme ťažké milióny na obrane ? Sme vďaka NATO bližšie k trvalému mieru ? Sme vďaka EU na úrovni Nemecka a Francúzska ? Sú naše ekonomické a bezpečnostné perspektívy ružové ?

Rečnícke otázky. – Jasné, že NIE. Kvôli „solidarite“ s EU máme totálne narušené obchodné väzby z Ruskom, Bieloruskom, ale aj s Čínou, Venezuelou, Kubou, Iránom, Sýriou, Irakom, Afganistanom, Mjanmarskom, atď. v sumáre s vyše 60 štátmi sveta, ktoré EU a teda aj my v SR, za to či ono, do tej či onej miery sankcionuje. Pred vstupom do EU sme mali lacné energie z východu, lacný urán, kovy a iné suroviny. Mali sme nadviazanú úzku vedeckotechnickú spoluprácu s RF, Čínou či Kubou. Teraz to nemáme, lebo musíme byť solidárni. Naše fabriky postupne spomaľujú a onedlho niektoré z nich aj zastanú. Kvôli drahým energiám, kvôli nedostatku surovín, ale aj technológií z Východu. Kvôli likvidácii ich tradičných odbytových trhov…

Na základe rozhodnutí orgánov z Bruselu a Washingtonu dodávame zbrane, muníciu, peniaze, zásoby a logistické zázemie pre jednu z bojujúcich strán konfliktu na Ukrajine. To samozrejme vyvoláva nepriateľstvo druhej z bojujúcich strán. Členstvo v NATO nás núti zvyšovať výdavky na zbrojenie. Obrana SR tak po vstupe do NATO nielenže nie je lacnejšia, ale naopak výrazne drahšia. Členstvo v NATO nás postupne zamotáva do vojnových konfliktov, v ktorých by sme bez začlenenia do NATO nikdy neboli: v Iraku, Afganistane…a teraz na Ukrajine. Členstvo v NATO nám vyrába nových nepriateľov, dokonca aj tam, kde sme oddávna mali skôr priateľov: v Číne, Kórei, na Kube, vo Venezuele, Nikarague, v Sýrii…a teraz dokonca v krajine, ktorého národy nám pomáhali v časoch konštituovania Slovákov ako štátotvorného národa /1848, 1918, 1939/ a ktorý nám pomohol zbaviť sa smrteľného nebezpečenstva pod náporom fašistického pangermanizmu. Členstvo v NATO hrozí prerásť do celosvetového jadrového konfliktu – a my, členovia NATO, logicky budeme jedným z terčom jadrovej vojny.

Jednoduché ako facka. Povedzme si z mosta do prosta: členstvo v EU a členstvo v NATO Slovensku nepomáha, ale škodí mu. A na to musí rozumný národ odpovedať jednoducho a jednoznačne: musí sa pokúsiť vyjsť zo škodlivej situácie. Musí sa pokúsiť zákonnou cestou, v súlade s medzinárodnou legislatívou a stanovami NATO a EU , zmeniť pomery a rozhodnutia EU a NATO- alebo, ak sa to nebude dať,- vystúpiť z rámca EU ale predovšetkým NATO. Občania SR si musia v najbližších parlamentných voľbách vybrať nielen novú vládu ale predovšetkým INÚ vládu. Vládu, ktorá nebude ako papagáj opakovať našu euroatlantickú orientáciu a dokáže zabezpečiť demokratickou cestou fungovanie SR ako skutočne suverénnej a zvrchovanej republiky.

Najnovší prieskum predvolebných preferencií agentúry Focus naznačil, že SR má šancu na novú vládu: na vládu sociálne, demokraticky a národne orientovaných strán: Smeru SSD, Hlasu a Republiky ev. aj SNS. Táto vláda však bude nielen nová ale aj INÁ iba vtedy, keď si do svojho volebného programu dá zásadné prehodnotenie členstva SR ako v EU tak predovšetkým v NATO.

Vodcovia opozičných strán by mali prestať dokola verklikovať oddanosť euroatlantickým hodnotám a na základe aktuálnych negatívnych skúseností z NATO a EU dať Slovákom šancu vybrať si iný variant vývoja: mimo EU a najmä mimo NATO. A samozrejme aj mimo štruktúr tzv. „ruského sveta“. Variant vývoja slovenského štátu ako demokratickej, nezaangažoavnej republiky, zameranej na priateľstvo s krajinami na všetky svetové strany.

Z mosta do prosta: – nadávať na Matoviča nestačí. Opozičné strany by mali Slovákom poskytnúť skutočnú opozičnú, teda INÚ vývinovú geopolitickú alternatívu.

Administrátor slobody slova

26.08.2022

Slobodu slova a tlače nám zaručuje ústava. Teoreticky. Prakticky nám ju povoľuje, zakazuje, ruší, maže pán administrátor. Pravdu nám povoľuje, odníma, maže a ruší administrátor Pravdy. Človek, ktorý robí, čo musí. Lebo chce čo musí. A musí to čo môže. Administrátor je ako kat. Ke´d ho potrebujú, zavolajú mu dohovorené heslo. On sa slušne oblečie a príde na [...]

Niekomu nadávať je dovolené, inému nie ?

23.08.2022

Pán Krupa môže veselo nadávať na ľudí, ktorých nepozná, od ktorých nikdy nič nečítal a ani nepočul na vlastné uši. Keď mu bloger odvetil vice versa rovnakým štýlom, bol jeho -už druhý blog, stiahnutý z titulky. V poriadku, poskytovateľ má na to právo. Na jazyku však zostáva horkosť. Zjavne platí,- čo je dovolené bohovi, nie je dovolené volovi. A pán Krupa bude [...]

Vrahyňa D.Duginovej odhalená ?

22.08.2022

Ruská FSB /podľa agentúry Reuters/ identifikovala pravdepodobného vraha D.Duginovej, dcéry ruského profesora filozofie Dugina. Vrahyňou je príslušníčka ukrajinskej tajnej služby SBU, Natália Pavlovna Vovková, nar. 1979 Táto osoba prišla do RF 23. júla ako utečenkyňa z Ukrajiony. Pricestovala do Moskvy aj so svojou neplnoletou dcérou. Prenajala si byt v tom istom dome, v ktorom [...]

požiar, václavské námestie, praha

Na Václavskom námestí horelo, dym bolo vidieť z celej Prahy

28.03.2024 14:21

Do nemocnice previezli jedného muža, ktorý sa nadýchal splodín.

Čína Filipíny Juhočínske more lode

Čína a Filipíny sa vzájomne obvinili z eskalácie napätia v Juhočínskom mori

28.03.2024 14:07

Loď čínskej pobrežnej stráž v sobotu zablokovala filipínske zásobovacie plavidlo, poškodila ho vodným delom a zranila pri tom troch filipínskych vojakov.

medveď, Liptovský Mikuláš

Medveďa, ktorý útočil v Liptovskom Mikuláši, našli s pomocou dronov do 1,5 hodiny

28.03.2024 13:53

Počas monitorovania medveďa bolo s dronmi nalietaných približne 74 kilometrov.

česko rusko ambasáda

Proruská špionážna sieť útočí proti EÚ: Poľsko a Česko spustili vyšetrovanie, majú zistenia týkajúce sa Slovenska

28.03.2024 13:50

Poľská kontrarozviedka (ABW) vyšetruje činnosť proruskej špionážnej siete zameranej proti členským štátom a orgánom Európskej únie.

nshv

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 268628x
Priemerná čítanosť článkov: 3893x

Autor blogu

Kategórie