Založ si blog

Predvolebné okienko

Onedlho tu budeme mať komunálne voľby. Potom možno predčasné príp. a i riadne parlamentné voľby, voľby prezidentské a napokon aj extrémne obľúbené voľby do europarlamentu. Volieb je teda pred nami dosť. Slovenský volič by mal v nich voliť na základe svojich skúseností a poznania vecí. Nie vždy sa tak ale deje. Slováci často neveria tomu, čo každodenne zažívajú na vlastnej koži. Podceňujú vlastnú skúsenosť a vlastné poznanie. Zdá sa im byť akási malicherná, zahanbujúco neokrôchaná. Preto mnohí Slováci veria radšej tomu, čo im nahovárajú veľké farebné bilbordy, na ktorých sú dámy bez nohavičiek a páni s mondénnymi šálmi okolo krku, kde sa bucľaté tváre žien a uhrančivé oči nekonformných chlapákov dušujú, že oni kradnúť nebudú, – že pozatvárajú tých či oných, -čo kradli a kvôli ktorým teraz slováčik biedu trie.

Mnohí Slováci radšej uveria váženej inštitúcii novín a ešte váženejšej inštitúcii rádia, televízie alebo dokonca internetu. Takéto médiá majú pre mnohých väčšiu cenu, než ich vlastné poznatky a skúsenosti, ba dokonca než oni sami-vo svojej každodennej existenciálnej ničote.

Vedomý si magického pôsobenia médií na predvolebné preferencie Slovákov som sa rozhodol, že využijem ich čarovnú silu a miesto každodenného presviedčania ľudí kade-tade v bežných rozhovoroch, oslovím ich aj takto-cez autoritu celoslovenského média. A ponúknem im kedy-tedy zopár informácií či postrehov, ktoré by im pri plnení neľahkej občianskej povinnosti voliť mohli byť nápomocné.-Týmto rozsiahlejším úvodom považujem svoje predvolebné okienko za oficiálne otvorené.

Takže:

-Ak by niekto chcel v prezidentských voľbách voliť za prezidenta neohrozeného generálneho prokurátora Žilinku, mal by vedieť, že slávny svedok Andruskó Zoltán o ňom prehlásil, že ako prokurátor Zsilinka Márián zásoboval novinárskeho eléva Kuciaka Jánosa všelijakými internými informáciami z pozadia vládnutia vtedajšieho premiéra Ficó Róberta.

-Podľa našich bankových a energetických expertov /napr. M.Lehutu z VUB/ zdražie u nás plyn viac, ako sme si mysleli. A to až o 150 %. Ak teda dnes platíte mesačne napr. 100 eur, budete onedlho platiť 250 eur. Iba za plyn. Za elektrinu ? To sa ešte uvidí. Podľa Čaputovej a Hegera sloboda v EU a NATO čosi stojí. Konkrétne nás ich euroatlantická sloboda a solidarita /SaS/ bude stáť + 150% vyššie životné náklady. Aby ste ich vykryli, požadujte pri svojom doterajšom plate 1000 eur mesačne v čistom zvýšenie platu na 2500 eur mesačne v čistom. Alebo požadujte zámenu euroatlantickej slobody a solidarity /SaS/ za čosi iné. Napríklad za slovenskú slobodu, neangažovanosť a priateľstvo so všetkými krajinami sveta.

-Ukrajinská vláda dnes oznámila, že zavádza v obchodnom a teda aj oficiálnom styku druhý úradný jazyk – angličtinu. Väčšina Ukrajincov sa hlási k ukrajinskej národnosti – aj keď v každodennom styku 80% z nich používa ruštinu. Ruština ako druhý úradný jazyk bola ale na Ukrajine zakázaná na druhý deň potom, čo bol zvrhnutý ústavný prezident Janukovič. Naša súčasná vláda uplatňovanie angličtiny ako druhého miestami aj prvého úradného jazyka verejne nikdy neoznámila. Stačí, že to štátne a verejné inštitúcie v SR zoširoka praktizujú.

Administrátor slobody slova

26.08.2022

Slobodu slova a tlače nám zaručuje ústava. Teoreticky. Prakticky nám ju povoľuje, zakazuje, ruší, maže pán administrátor. Pravdu nám povoľuje, odníma, maže a ruší administrátor Pravdy. Človek, ktorý robí, čo musí. Lebo chce čo musí. A musí to čo môže. Administrátor je ako kat. Ke´d ho potrebujú, zavolajú mu dohovorené heslo. On sa slušne oblečie a príde na [...]

Niekomu nadávať je dovolené, inému nie ?

23.08.2022

Pán Krupa môže veselo nadávať na ľudí, ktorých nepozná, od ktorých nikdy nič nečítal a ani nepočul na vlastné uši. Keď mu bloger odvetil vice versa rovnakým štýlom, bol jeho -už druhý blog, stiahnutý z titulky. V poriadku, poskytovateľ má na to právo. Na jazyku však zostáva horkosť. Zjavne platí,- čo je dovolené bohovi, nie je dovolené volovi. A pán Krupa bude [...]

Vrahyňa D.Duginovej odhalená ?

22.08.2022

Ruská FSB /podľa agentúry Reuters/ identifikovala pravdepodobného vraha D.Duginovej, dcéry ruského profesora filozofie Dugina. Vrahyňou je príslušníčka ukrajinskej tajnej služby SBU, Natália Pavlovna Vovková, nar. 1979 Táto osoba prišla do RF 23. júla ako utečenkyňa z Ukrajiony. Pricestovala do Moskvy aj so svojou neplnoletou dcérou. Prenajala si byt v tom istom dome, v ktorom [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

nshv

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 268698x
Priemerná čítanosť článkov: 3894x

Autor blogu

Kategórie