Založ si blog

Amnesty International odsúdila Ukrajinu

Konečne aspoň malé zdanie objektívnosti zo strany Amnesty International /AI/. Pod tlakom množstva svedectiev a vecných dôkazov musela AI po viacerých proti-ruských vyhláseniach konštatovať nepríjemnú pravdu. Ústami svojej generálnej sekretárky Agnés Callamardovej oznámila, že sa ukrajinské štátne a vojenské inštitúcie dopúšťajú zločinov proti ľudskosti a vedú vojnu zakázanými prostriedkami.

Amnesty International zistila hrubé porušenia medzinárodných noriem o vedení vojny v Doneckej, Nikolajevskej, Zaporožskej, Luganskej a Charkovskej oblasti. Osobitne tvrdo odsúdila dislokáciu ťažkých zbraní ukrajinskej armády na sídliskách v Odesse a na univerzitách v Charkove a Arťomovsku /Bachmute/. Tu všadiaľ sa armáda Ukrajiny rozmiestňovala v obytných zónach miest, umiestňovala ťažké zbrane v nákupných centrách, nemocniciach, školách škôlkach. Obyvateľom domov, susediacich s domami, kde si ukrajinská armáda rozmiestnila bojovú techniku nedovolila evakuovať sa, hoci ich po paľbe z týchto objektov vystavovala riziku odvetnej streľby zo strany protivníka.

Nepríjemnú správu pre „hrdinu boja za západné demokratické a humánne hodnoty“ pána Zlelenského priniesli včera viaceré svetové médiá. Verím, že sa o nej prostredníctvom našich masmédií dozvedia aj Slováci. A že pro-ukrajinskí fanatici trochu zreálnia svoje videnie vecí na východ od našej republiky.

Administrátor slobody slova

26.08.2022

Slobodu slova a tlače nám zaručuje ústava. Teoreticky. Prakticky nám ju povoľuje, zakazuje, ruší, maže pán administrátor. Pravdu nám povoľuje, odníma, maže a ruší administrátor Pravdy. Človek, ktorý robí, čo musí. Lebo chce čo musí. A musí to čo môže. Administrátor je ako kat. Ke´d ho potrebujú, zavolajú mu dohovorené heslo. On sa slušne oblečie a príde na [...]

Niekomu nadávať je dovolené, inému nie ?

23.08.2022

Pán Krupa môže veselo nadávať na ľudí, ktorých nepozná, od ktorých nikdy nič nečítal a ani nepočul na vlastné uši. Keď mu bloger odvetil vice versa rovnakým štýlom, bol jeho -už druhý blog, stiahnutý z titulky. V poriadku, poskytovateľ má na to právo. Na jazyku však zostáva horkosť. Zjavne platí,- čo je dovolené bohovi, nie je dovolené volovi. A pán Krupa bude [...]

Vrahyňa D.Duginovej odhalená ?

22.08.2022

Ruská FSB /podľa agentúry Reuters/ identifikovala pravdepodobného vraha D.Duginovej, dcéry ruského profesora filozofie Dugina. Vrahyňou je príslušníčka ukrajinskej tajnej služby SBU, Natália Pavlovna Vovková, nar. 1979 Táto osoba prišla do RF 23. júla ako utečenkyňa z Ukrajiony. Pricestovala do Moskvy aj so svojou neplnoletou dcérou. Prenajala si byt v tom istom dome, v ktorom [...]

Robert Fico v ZKW Slovakia s. r. o.

Nočná práca prináša zdravotné riziká a nízke ohodnotenie: Fico vyzval zamestnávateľov na zmenu

01.05.2024 17:15

Slovensko dnes síce oslavuje aj dvadsiate výročie vstupu do Európskej únie, Fico si to však chce pripomenúť až vo večernom galavečeri a sľubuje zásadný prejav.

Polícia / Šerif / Sheriff /

Polícia zasahovala proti demonštrantom na viacerých univerzitách v USA. Zadržala desiatky osôb

01.05.2024 17:08

Demonštranti v priestoroch týchto inštitúcií vyjadrujú nespokojnosť s vojnou v Pásme Gazy medzi Izraelom a hnutím Hamas.

Hasičské auto / Hasiči / Požiar / Požiarnik /

V Národnej prírodnej rezervácii Dobročský prales vypukol požiar. Vyslali aj vrtuľník rezortu vnútra

01.05.2024 16:46

Na mieste sú štátni hasiči z viacerých staníc aj dobrovoľní hasiči z okolia.

TikTok

Prieskum: Väčšina dospelých Američanov považuje TikTok za nástroj vplyvu Pekingu

01.05.2024 16:37

V USA využíva aplikáciu asi 170 miliónov ľudí.

nshv

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 69
Celková čítanosť: 271680x
Priemerná čítanosť článkov: 3937x

Autor blogu

Kategórie